MónTerrassa
Més cribratges a les residències i quarantena si hi ha brots d’òmicron

El Departament de Drets Socials i el de Salut han anunciat que augmentaran la freqüència dels cribratges a professionals, voluntaris i alumnes en pràctiques a tots els centres residencials i centres de dia, informa ACN. És una de les noves mesures que incorporen els protocols covid de les residències de cara a les pròximes setmanes. Una altra és que, en cas de brot per òmicron, tant els treballadors no immunitzats com els immunitzats que hagin estat en contacte estret hauran de fer quarantena de 14 dies al seu domicili. A més, a tots els centres es reforçaran les directrius internes de prevenció i control d’infeccions, especialment en els espais comuns. També s’evitarà l’assistència dels professionals a sessions, congressos o reunions presencials.Pel que fa a l’augment de cribratges, en aquesta nova fase les persones vacunades es faran un test antigènic a la setmana. Les no vacunades (o vacunades incorrectament) dos a la setmana (un dels quals PCR). A més, es reconduirà l’activitat dels voluntaris no vacunats cap a àrees de menor impacte en termes de protecció de la salut.

En els centres residencials, es manté la normalització de les visites i de les sortides dels residents però s’adaptaran les condicions per accedir als recintes per les visites i es controlarà els residents a la tornada. Pel que fa a les residències verdes i taronges, els visitants hauran de mostrar el certificat digital per accedir al centre, i en el cas de no disposar-ne, se li oferirà fer un TAR.

Si una residència es troba en fase II, a la mesura anterior s’afegeix la presentació d’una declaració responsable de no tenir símptomes, de no haver tingut contacte amb persones sospitoses, probables o confirmades de covid, no haver estat en espais de major risc com a mínim des de fa 14 dies, així com la responsabilitat d’haver tingut especial cura de mantenir la bombolla de convivència en els darrers 7 dies.

També, en fase II, es limitarà el número de visitants a un màxim de 2 persones de forma simultània per resident, en espais diferenciats d’altres usuaris. I finalment, la realització d’un TAR als residents en mostra nasal 48 hores després de la tornada d’una sortida d’un dia i just en el retorn a la residència en sortides de 2 dies o més.

Finalment, les activitats com ara cantades de nadales, visites de Pare Noel o Reis d’Orient, lectures, representacions teatrals o musicals es podran mantenir sempre que es facin a l’exterior o es puguin garantir les mesures de prevenció adients (mascareta quirúrgica, distància de seguretat i ventilació). En el cas d’activitats a l’interior, els grups no podran superar les 10 persones. També es poden fer activitats no presencials de caràcter lúdic. Si el centre entra en fase II de mitigació, quedaran suspeses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa