MónTerrassa
Més controls i (si cal) talls de trànsit durant les festes de Nadal

La Policia Municipal de Terrassa ha activat des d’aquest dimecres, 1 de desembre, un dispositiu especial per regular el trànsit durant les festes de Nadal. També s’activa un dispositiu especial de seguretat davant l’increment de persones que participaran en alguna de les activitats programades fins al pròxim 9 de gener. En total, s’hi destinaran 46 efectius policials, distribuïts en dos torns, i s’ha tingut especial cura en preveure un major moviment per les zones comercials de la ciutat, i més venint de l’anterior Nadal en plena pandèmia. Aquests dispositius especials -de patrullatge actiu i dissuasiu- tindran especial incidència en aquells dies marcats al calendari com a festius o caps de setmana, i en les hores més conflictives, com poden ser l’obertura i tancament de comerços.

Dins de la regulació del trànsit, l’Ajuntament de Terrassa ha establert tres nivells amb els quals es pretén, en diferents circumstàncies, prioritzar la protecció dels vianants i la fluïdesa de la circulació viària.

Nivell 1 (situació normal però amb control de trànsit i fluxos de persones): es realitzarà el servei de control de trànsit, amb especial atenció a les vies prioritàries i al voltant de l’illa de vianants: Carrers d’Arquimedes, Galileu, la Rasa, plaça del Doctor Robert, passeig del Comte d’Ègara, carrers de Sant Francesc, la Rutlla i de Baldrich.
Nivell 2 (situació de congestió mitjana): Es farà un reforç especial en el control de trànsit i fluxos de persones al voltant i interior de les àrees de vianants de la plaça Vella i la plaça Nova, i a la circulació de vianants per la rambla d’Ègara. Control de les zones de càrrega i descàrrega.
Nivell 3 (situació de congestió, amb talls d’accés al centre): Només s’activarà en casos puntuals de gran afluència de persones i consistirà en el tall puntual d’accés de vehicles mitjançant tanques al carrer del Vall, amb la plaça del Doctor Cadevall; i al carrer de l’Església, entrada pel carrer del Portal Nou.

En aquest casos, s’establiria un punt de control a la cruïlla dels carrers de Col·legi i del Vall per permetre l’accés a veïns i pàrquings, si la situació ho requereix. Aquests talls d’accés puntuals s’han previst arrel de la posada en marxa de les noves àrees de vianants i davant la previsió que hi hagi més gent passejant pel carrer, per garantir la seva seguretat o la possibilitat de saturació als pàrquings de la zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa