MónTerrassa
Més de 59 mil denúncies per infraccions en la zona blava el 2017 a Terrassa
  • CA
Es pot pagar la zona blava des del mòbil | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

L’aplicació per a dispositius mòbils iParkMe, disponible tant per al sistema operatiu Android com per iOS, en català, castellà i anglès, permet als usuaris pagar a Terrassa l’estacionament a la zona blava amb el seu telèfon intel·ligent des del 12 de desembre de 2017. Les dades corresponents al primer trimestre de 2018 demostren la bona acollida d’aquesta iniciativa implantada per l’empresa municipal Egarvia, encarregada de la gestió dels aparcaments. Si bé al gener el percentatge de recaptació a través d’aquesta modalitat va ser del 3,78%, el febrer va arribar al 4,89%, per assolir el 5,36% al març. Així, el total de tiquets emesos en els primers tres mesos de l’any amb aquest nou sistema de pagament representen el 5,37% del total.

Pagar la zona blava amb el mòbil és més fàcil, còmode i ràpid. Permet a les persones usuàries ampliar el temps d’aparcament des de qualsevol lloc, recuperar l’import dels minuts no consumits, rebre notificacions al mòbil de la propera finalització del temps d’estacionament i tenir situat al mapa el lloc on està aparcat el vehicle. Els vigilants de la zona blava controlen el compliment del temps gràcies a unes altres apps de verificació i denúncies.

El nombre d’usuaris habituals de l’app iParkMe a Terrassa és de 3.600, els quals fan unes 10.000 operacions al mes. iParkMe opera en un total d’11 municipis de Catalunya, entre els que hi ha dos de la comarca del Vallès Occidental, que són Matadepera i Sant Cugat del Vallès.

136 parquímetres a la ciutat

D’altra banda, cal destacar que al llarg d’aquest darrer any ha disminuït el nombre de denúncies cursades per infraccions a la zona blava. Egarvia va registrar l’any passat un total de 59.436, un 10,9% menys que el 2016. Però aquest no ha estat l’únic descens, ja que els tiquets d’anul·lació també han anat a la baixa. L’any passat es van comptabilitzar 23.623, una xifra que representa un 13,9% menys que 2016.

Terrassa compta actualment amb un total de 136 parquímetres, 19 dels quals operen amb pagament de targeta online, i amb un total de 2.109 places de zona blava. Hi ha quatre tipus de tarifes, que tenen un temps màxim d’estacionament d’1,45 h, a excepció de la zona dels jutjats, on és de 4 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa