MónTerrassa
Més de 5.500 infants i adolescents participen en activitats de FUPAR
  • CA
Més de 5.500 infants i adolescents participen en activitats de FUPAR
Més de 5.500 infants i adolescents participen en activitats de FUPAR | cedida

!--akiadsense-->

Fomentar valors com la tolerància, l’ajuda mútua o la solidaritat és un dels objectius principals que persegueixen les diferents activitats socioeducatives que Fupar ofereix als centres educatius i entitats esportives i de lleure terrassenques des de fa prop de vint anys, en el marc del seu programa socioeducatiu. Només durant el decurs del 2019, un total de 5.513 infants i joves de més de 42 centres d’escola bressol, d’educació infantil, primària i secundària; i de 20 esplais, campus, casals d’estiu i entitats esportives de la ciutat han compartit experiències inclusives amb les persones amb discapacitat intel·lectual de Fupar des d’una vessant pedagògica. Experiències compartides: caminar cap a una societat inclusiva El programa socioeducatiu de Fupar referma l’aposta de l’entitat per una educació integradora, transformadora, inclusiva i oberta a tothom, i posa especial èmfasi en les primeres etapes de la infància com a motor de canvi a la societat, encara que també s’adreça a joves i adolescents.

“La clau per crear una societat on tothom gaudeixi d’igualtat d’oportunitats és treballar des de la base, és a dir, des de l’educació, ja sigui amb infants o adolescents; només així serem capaços de transformar-la”, explica Anna Sanglas, pedagoga i coordinadora d’activitats a Fupar. Els més menuts i menudes viuen i comparteixen experiències enriquidores amb les persones amb discapacitat de Fupar, aprenen a conviure en una societat diversa des de l’acceptació i l’enriquiment i, quan creixen, transmeten i apliquen els valors apresos en el seu dia a dia. “És com una cadena de transmissió de benestar social”, afegeix Marta Puig, directora tècnica del Centre Ocupacional de Fupar.

“Si aconseguim que els nens i nenes normalitzin la diversitat des de ben petits, estem projectant un futur socialment més just, igualitari i tolerant”, continua Puig. Les activitats formen part del programa socioeducatiu i inclusiu que Fupar organitza amb la voluntat de projectar-se a la ciutat, especialment a la comunitat educativa, i de compartir de manera càlida i propera les capacitats de les persones amb discapacitat, potenciant el seu lideratge i participació a la societat. Totes les propostes didàctiques es plantegen amb una metodologia que educa des de la igualtat, la inclusió i l’equitat de tothom.

Activitats organitzades per Fupar dirigides a infants durant el 2019:

 Olorem la primavera

 Com es treballa a Fupar?

 Experiències itinerants

 Conte de Nadal

 Conviure en un món de diferències

 Gimcana inclusiva de Fupar

 Horticultura a les escoles

 Promocions i trobades esportives

 Auxiliars a les escoles

 Tió gegant a la Plaça Nova

 Activitat de Festa Major Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa