El Vapor Universitari acollirà dimarts, 10 d’abril, una nova edició de la Jornada d’Orientació de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Programes de Formació i Inserció, organitzada per l’Ajuntament a través del Servei d’Educació, i amb la col·laboració del Consell de la Formació Professional de Terrassa. Aquesta sessió s’adreça a estudiants de 4t d’ESO i té per objectiu reforçar la tasca d’orientació que fan els centres educatius i complementar les accions d’orientació que el Servei d’Educació municipal desenvolupa, posant a l’abast de l’alumnat tota l’oferta de formació professional que s’ofereix a la ciutat i altres municipis de la comarca.

Des de fa quatre anys, a més de la formació de Grau Mitjà, aquesta Jornada també informa i assessora sobre els Programes per a la Formació i la Inserció, que s’imparteixen en diferents centres de la ciutat. En total s’hi han inscrit 554 estudiants de 4t curs d’ESO d’una desena centres de la ciutat: els instituts Can Roca, Cavall Bernat, Nicolau Copèrnic, Investigador Blanxart, Les Aimerigues, Mont Perdut i els centres concertats Andersen, Joaquima de Vedruna, Martí i Ramon Pont. La Jornada comptarà amb 23 sessions informatives, en les que es parlarà de 30 Cicles de Grau Mitjà i de 8 Programes per a la Formació i Inserció. El programa s’estructura en set xerrades simultànies d’una hora de durada que tindran lloc entre les 9 i les 12.15 h a la sala d’actes i a diferents aules del Vapor Universitari de Terrassa. Les sessions s’agruparan per àrees de coneixement i seran programades de manera que les que es realitzin a la mateixa hora siguin d’interessos contraposats, per tal de facilitar-ne l’assistència. Cadascuna de les xerrades comptarà amb l’explicació d’un o dos ponents, en representació de disset centres educatius on es poden cursar els estudis. Aquests, informaran dels plans d’estudi, les sortides professionals, l’estat del mercat laboral i el perfil del professional que cerquen les empreses.

Col·loqui a càrrec de la Diputació de Barcelona

Un cop finalitzades les ponències, a les 12.15 h es farà la xerrada – col·loqui “Identifica i entrena les teves competències”, adreçada als i les assistents, que anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona. De fet, aquest serà el segon any que des del Servei d’Educació de la Diputació de Barcelona s’ofereixen recursos de suport als ens locals que organitzen jornades d’orientació amb l’objectiu d’ajudar a millorar l’oferta pròpia. A més, també hi haurà un Punt d’Orientació Personalitzada a càrrec d’orientadors de la Diputació, per atendre dubtes i donar respostes individualitzades als i les alumnes, així com al professorat que ho sol·liciti.

Nou comentari