MónTerrassa
Més de 40 activitats per fer front a la violència masclista a Terrassa

Terrassa farà front a les violències masclistes aquest més de novembre amb més de 40 activitats dins la campanya “Terrassa contra les violències masclistes 2021 #NiUnaMés“. La campanya, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, la Comissió 8 de març i altres entitats i grups de dones, se centra en les noves formes de violències que es recullen i reconeixen a la llei 17/2020: la violència digital i la violència de segon ordre. La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, ha presentat la campanya en una roda de premsa on ha explicat tots els detalls.

Marín ha recalcat que la violència digital i la violència de segon ordre “son noves formes de violències desconegudes per a moltes persones però que són un fenòmen creixent” i s’han de tractar. El programa compta amb un total de 41 activitats organitzades des del Servei de Polítiques de Gènere arreu de la ciutat, que s’han dissenyat en funció de tres eixos d’intervenció: accions de sensibilització i prevenció, jornades de formació a professionals, i activitats de denúncia social.

Pel que fa les accions de sensibilització, s’oferiràn dos tallers sobre violències masclistes digitals -“Kit contra les violències masclistes online” i “La xarxa és nostra”-, 17 tallers a centres educatius i entitats sobre la violència de segon ordre, la presentació del projecte pioner “Redes de Solidaridad con Impacto en los Procesos de Recuperación de Mujeres Víctimas de Violencia de Genero“, i la projecció de la pel·lícula Chez Jolie Coifurre, que comptarà amb un col·loqui posterior a càrrec de la cooperativa feminista d’audiovisuals Drac Màgic i l’associació Mujeres Migrantes Diversas.

En quant a la formació, es farà una “Introducció a les violències masclistes en entorn digitals”, que es dividirà en dues sessions, a càrrec de l’advocada Laia Serra i Eva Alfama de DonesTech. Les activitats de denúncia social es faran el mateix dia 25 de novembre, amb concentracions ciutadanes als 7 districtes de la ciutat a les 19:00h, on es llegirà el manifest, es farà un minut de silenci, una encesa d’espelmes, i una acció reivindicativa.

La regidora ha recalcat que es tracta d’una programació molt variada i ha fet èmfasi en que enguany tots els actes son presencials, un fet que “reforça la solidaritat” i visibilitza molt més les accions. També ha defensat que “Terrassa és una ciutat amb molt rebuig contra la violència masclista” i que estarà al peu del canó per fer front a tot tipus de violència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa