MónTerrassa
Més de 300 inscrits a la jornada sobre reptes tecnològics en la gestió de residus tèxtils
  • CA
Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa
Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa | UPC

!--akiadsense-->

Per tercer any consecutiu, l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya·Barcelona Tech (UPC) organitza la jornada “Indústria Tèxtil i Sostenibilitat”. Enguany la jornada es realitzarà online i tindrà lloc el proper dia 20 de novembre a partir de les 9.30h. Les ponències es centraran en donar resposta els reptes tecnològics, econòmics i socials que planteja la imminent normativa europea sobre la gestió dels residus tèxtils.

Francesc Torres, rector de la UPC; Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; Matilde Vilarroya, Directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya i Enric Carrera, director de l’INTEXTER de la UPC donaran el tret de sortida, el proper dia 20 de novembre a la III Jornada “Indústria Tèxtil i Sostenibilitat”, que serà clausurada a les 13,45 pel president de la patronal TEXFOR, José Maria Mestres i pel director de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audivisual de Terrassa (ESEIAAT), l’únic centre de formació d’enginyers i enginyeres tèxtils de l’Estat.

Aquesta jornada, que s’ha consolidat a l’agenda empresarial i professional de sector tèxtil, ha generat una gran expectació. S’hi ha inscrit 330 tècnics, professionals i investigadors i representants de les empreses més conegudes d’un sector que ha d’abordar el repte de la gestió dels residus tèxtils, d’imminent regulació per part de la Unió Europea. L’INTEXTER de la UPC ha dissenyat un programa orientat a oferir experiències exitoses en la gestió sostenibilista dels seus processos, com ara, Textil Santanderina, Hilaturas Arnau, o SKFK. Durant la jornada, també explicaran la seva experiència empeses expertes en la gestió de residus tèxtils, com ara ECOTEXTIL o el Projecte ModaRE. Per la seva part, l’equip d’investigadors i investigadores de l’INTEXTER de la UPC presentarà els resultats dels darrers projectes d’R+D en sostenibilitat tèxtil que han desenvolupat. La III jornada “Indústria Tèxtil i Sostenibilitat” s’emmarca dins dels actes de celebració del 50 aniversari de la UPC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa