El Servei de Cirurgia Toràcica i la direcció d’Infermeria de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) impartiran el primer curs d’actualització en Cirurgia Toràcica amb l’objectiu de difondre i intercanviar coneixements -amb un enfoc multidisciplinar- en relació al maneig i a les pautes d’actuació de les patologies més prevalents del tòrax.

Dirigida i coordinada pel Dr. Sergi Call, cap clínic del servei de Cirurgia Toràcica, la jornada començarà a les 8.15h a l’Edifici Docent de MútuaTerrassa. A la inauguració l’acompanyaran la Dra. Salvadora Delgado, directora Assistencial de l’Àmbit Quirúrgic de la Fundació Assistencial, la Dra. Cristina Estrada, cap d’estudis de Formació Sanitària Especialitzada i Anna Bertran, coordinadora de Formació Continuada d’Infermeria.

L’activitat formativa, a la qual és previst que hi assisteixin prop d’un centenar de professionals, es dividirà en tres blocs. El primer d’ells estarà moderat pel Dr. Josep Belda, cap del Servei de Cirurgia Toràcica i abordarà les patologies més freqüents del tòrax (carcinoma broncogènic, pneumotòrax, embassament pleural i traumatisme toràcic). El segon bloc tractarà sobre les vies d’abordatge i el maneig perioperatori i en aquest cas estarà moderat per la Dra. Mireia Serra, coordinadora del servei de Cirurgia Toràcica i la Sra. Anna Cabasés, cap del procés d’hospitalització quirúrgica. El darrer bloc es destinarà a la tècnica del drenatge pleural i el Dr. Ramón Rami, cap clínic del mateix servei, serà l’encarregat de moderar-lo.

Els ponents dels tres blocs són professionals de l’HUMT pertanyents al servei de Cirurgia Toràcica, Anestesiologia i Reanimació, Rehabilitació així com de l’àrea d’Hospitalització Quirúrgica. El Dr. Sergi Call clourà la jornada amb la dinamització d’un torneig online concebut amb la idea d’avaluar els coneixements adquirits per part dels assistents en el transcurs de la jornada. Està orientada a metges especialistes i residents de Cirurgia General, Cirurgia Toràcica, Pneumologia, Anestèsia, Medicina Intensiva i Rehabilitació, professionals d’Infermeria de planta, d’Urgències i del Bloc Quirúrgic així com Fisioterapeutes.

Nou comentari