MónTerrassa
VÍDEO | Intenten talar l’arbre ‘base’ dels Voluntaris Forestals

Tristesa per un intent de talar l’arbre ‘base’ dels Voluntaris Forestals. “Avui és un dia trist per nosaltres. El nostre estimat pi ha patit aquest acte de vandalisme”, han manifestat a través de les xarxes socials els membres que formen part de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Terrassa, acompanyant-ho de diverses imatges de l’estat actual del pi, tot pelat a una mica menys d’un metre d’alçada.

Aquest arbre no és un arbre qualsevol per a aquesta entitat dedicada a la defensa del medi ambient i a la prevenció dels incendis forestals. I és que se’l coneix com a “Base Pi”, perquè durant la campanya d’estiu és un dels punts de vigilància. En aquest espai dins de l’Anella Verda, s’hi reuneixen sempre les diferents patrulles de Voluntaris Forestals per distribuir-se les tasques de control i prevenció, i com a punt de reunió sota un arbre que “ens protegeix del sol i la seva ombra és molt estimada”.

Lloc privilegiat i motivació desconeguda

La Base Pi se situa en un lloc privilegiat del terme municipal, el camí de Can Gonteres i la cruïlla amb el barri del mateix nom. És especialment agraït pels Voluntaris Forestals perquè des d’aquesta zona hi ha vistes totalment netes de Terrassa, del Parc Natural de Sant Llorenç, però també dels municipis veïns com Viladecavalls i de Vacarisses. A més, un dels grans avantatges és la seva facilitat de connexió amb les carreteres i autopistes, especialment, amb la B-40.

Des de Voluntaris no saben qui ha pogut ser. I tot i que tot sembla indicar que s’ha tractat d’un atac vandàlic, ja sigui de manera conscient o inconscient contra l’entitat, tampoc descarten que hagi pogut ser un acte vinculat a l’especulació, ja que el pi es troba dins d’un solar tot sol, sense vegetació o altres elements de la seva espècie a tocar. El que queda clar és que qui ho ha fet ha deixat el Pi destrossat, amb un bon tros d’escorça fora. Si es va aturar perquè la idea només era d’escorçar-lo o si el volien realment tallar. En aquest sentit, es mostren preocupats perquè qui ho va fer no hi torni per acabar la feina.

El Pi escapçat, punt de vigilància dels Voluntaris Forestals | VFT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa