MónTerrassa
Un veí del carrer Tàrrega diu prou: “Tinc la porta de casa plena de brossa”
  • CA

Un veí del carrer Tàrrega de Terrassa ha dit prou cansat de tenir “la porta de casa sempre plena de brossa”. Sebastián A, resident d’aquest vial ubicat al barri de Les Arenes-La Grípia-Can Montllor, ha volgut traslladar la seva queixa a Món Terrassa després d’haver intentat per totes les vies possibles -també administratives- que li fessin cas i reubiquessin la bateria de contenidors.

“L’Ajuntament m’ha respost que no té cap intenció de moure els contenidors de lloc. No ho entenc. Només s’haurien de moure uns metres més enllà, més amunt, al carrer del costat. És un carrer que forma part del polígon industrial de Can Petit. Allà només hi ha fàbriques i aquests contenidors no molestarien i els veïns no hauríem de tenir a la porta de casa les escombraries”, lamenta.

Acumulació de brossa en la bateria dels contenidors del carrer Tàrrega, a l’alçada del número 45 | Sebastián A.

Petició desestimada

El terrassenc afegeix que encara tenen un problema més afegit. “A més, quan tenim la sort que no hi ha piles de deixalles al costat, ens trobem que és un lloc on hi ha diverses persones que rebusquen a dins dels contenidors i ho treuen tot a fora, deixant-ho per allà escampat”, comenta.

Sebastián va presentar una instància el passat mes d’abril a l’Ajuntament de Terrassa per tal que s’escoltés la seva protesta i petició de canvi d’ubicació. A finals d’aquest mes de juny, ha rebut la resposta per part del responsable de la Secció de Residus. No ha estat positiva.

“Un cop feta la valoració concreta sobre l’emplaçament d’aquesta àrea d’aportació, es considera que compleix amb els criteris fixats per l’administració municipal, donant el servei adequat i facilitant així la correcta gestió de cada fracció de residus per part dels usuaris”, i sentencia: “En conseqüència, no és procedent modificar aquest emplaçament”, resa l’escrit al qual ha tingut accés Món Terrassa.

Acumulació de brossa en la bateria dels contenidors del carrer Tàrrega, a l’alçada del número 45 | Sebastián A.

Lavabos, fustes i runes a la porta de casa

La contestació posa especial èmfasi en què la ubicació als diferents criteris que l’Ajuntament té en compte a l’hora d’ubicar les diferents zones de reciclatge a la ciutat. També recorda que “cada espai té circumstàncies específiques” i “sovint poden canviar en el temps”. Afirmen que les actuals bateries de contenidors han estat col·locades una per una, estudiant les característiques pròpies del barri i dels carrers, i que la majoria venen marcades pel nou sistema de recollida selectiva de residus amb contenidors de càrrega lateral.

El veí no acaba de comprendre aquesta situació i espera que des de l’administració es rectifiqui, o almenys, es valori de manera real l’opció de moure’ls uns metres. Mentrestant, fa alçar la seva veu i lamenta que cada dia es trobi al davant de casa no només bosses d’escombraries sinó tot tipus de residus, alguns dels quals estan prohibits abandonar a la via pública, com lavabos, sacs de runa, fustes o una cadireta de bebè. Com si allò, ja no fos només una bateria de contenidors de reciclatge sinó una deixalleria mòbil.

Acumulació de brossa en la bateria dels contenidors del carrer Tàrrega, a l’alçada del número 45 | Sebastián A.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dani a juliol 01, 2022 | 07:54
    Dani juliol 01, 2022 | 07:54
    A la meva sogra li passa exactament el mateix. Sovint troba tot tipus de brossa a la porta de casa. Va demanar a l'Ajuntament que moguessin els contenidors de lloc però no ho van fer. Fer una crida al civisme és inútil, perquè com a societat ja hem demostrat que no sabem veure més enllà del nostre melic, així que crec que una anàlisi detallada per cas podría ser una bona solució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa