MónTerrassa
Terrassa es prepara per un estiu amb risc extrem d’incendis
  • CA

Es preveu un estiu complicat pel que fa als incendis forestals“. Així ho ha afirmat la regidora de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Patricia Reche, durant la presentació de la campanya de prevenció d’incendis forestals prevista per a aquest estiu. La sequera acumulada i les altes temperatures auguren un estiu molt càlid i sec a la nostra ciutat, amb un alt risc d’incendis. Per aquest motiu, des d’avui i fins el proper 15 de setembre s’activen més campanyes de vigilància en col·laboració i coordinació entre els serveis de l’Ajuntament i els cossos d’emergències (Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Bombers de la Generalitat) i també l’ADF.

Pel que fa a l’Ajuntament, compta amb un Pla de Prevenció d’Incendis Forestals on es recullen les accions destinades al manteniment de camins de la xarxa bàsica de prevenció i vigilància i punts d’aigua. Pel que fa als camins que formen part de la xarxa bàsica de vigilància, enguany se n’arranjaran 13, que conformen un total de 21 km. Aquests son:

  1. Camí de Ca n’Amat de les Farines al camí dels Monjos
  2. Camí de l’Espardenyera
  3. Camí del golf als camps de Ca n’Argelaguet
  4. Camí vell de Sant Quirze del Vallès a Matadepera
  5. Camí de Can Sales a la Font de Ribatallada 
  6. Camí dels Caus
  7. Camí de la Creu de Conill 
  8. Camí de la carena del Molinot, de la Urb. El Molinot al camí de Can Font de Gaià
  9. Camí Vell de Terrassa a Ullastrell 
  10. Camí de la carena del Molinot, del camí de Can Font de Gaià a la Caseta de la Pineda
  11. Camí Vell de Sant Quirze a Matadepera
  12. Camí dels Plans de Can Bogunyà i camí d’accés el Pantà de Can Bogunyà
  13. Camí de Can Prat

Pel que fa a l’actuació a les franges de baixa combustibilitat, l’any passat es van realitzar les actuacions d’execució de Pinetons – Guitard i Les Martines (sector es Oest), i de les urbanitzacions de Can Gonteres, Martines Est i la urbanització i edificacions aïllades del Molinot. De cara al 2022 estan previstos els manteniments de les franges de baixa combustibilitat de les Fonts i Can Palet de Vista Alegre afectant una extensió total de 33,98 ha.

La regidora de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Patricia Reche, durant la presentació de la campanya de prevenció d’incendis forestals | Ajuntament de Terrassa

50 voluntaris d’ADF faran guàrdies de vigilància i prevenció

Pel que fa a Voluntaris Forestals, una entitat sense ànim de lucre integrada a l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Terrassa, per a la campanya de 2022 comptarà amb un grup de 50 voluntaris que faran guàrdies de vigilància i prevenció, especialment els caps de setmana i els dies de màxim risc d’incendi. L’equip disposarà de quatre vehicles de l’ADF, un d’ells un nou Toyota Hilux, a més del vehicle de Protecció Civil i dues bicicletes elèctriques per fer una vigilància més neta i respectuosa.

Prudència per la revetlla de Sant Joan

Des del cos de Bombers de Terrassa, informen que el Parc de Terrassa tindrà els seus habituals set bombers, tres més de pràctiques i tres auxiliars forestals cada dia. Per la seva banda, el cap d’Àrea Bàsica Vallès Occidental Cos d’Agents Rurals, David Gámiz, ha demanat a la ciutadania que tinguin “el màxim de prudència, ja que encara no hem entrar a l’estiu i fa molt dies que ja estem en situació de màxim risc d’incendi“. L’agent rural exposa que “porten des de fa molts dies fent prevenció”, i recorda que cal tenir molta cura durant al revetlla de Sant Joan: “Si es fa alguna foguera, assegurar-se que estigui autoritzada”, i ha afegit que “els petard també son perillosos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa