MónTerrassa
Terrassa, ciutat pilot per provar estratègies d’adaptació al canvi climàtic

Terrassa és una ciutat pilot del projecte europeu RESIST (Regions for climate change resilience through Innovation, Science and Technology), que vol posar a prova noves solucions i estratègies d’adaptació al canvi climàtic dels reptes claus a Europa, augmentant la capacitat d’adaptació d’una dotzena de regions europees. Es tracta d’un projecte de cinc anys finançat per a la Unió Europea (UE) que suposa l’assignació de 284.375€ a la ciutat.

Terrassa participa a RESIST, juntament amb Blanes, com una de les dues zones pilot a Catalunya on es desenvoluparan i provaran solucions per donar resposta als reptes relacionats amb aquesta zona: inundacions, sequeres, onades de calor i incendis forestals.

El project, coordinat per SINTEF en col·laboració amb INOVA+, vol “donar suport al desenvolupament d’estructures de govern i a l’ampliació d’enfocaments participatius”, com ara la co-creació de mètodes i pràctiques, tant en zones rurals com urbanes, que són “necessaris per garantir l‘èxit en la transformació cap a una Europa justa i resilient al canvi climàtic d’aquí a l’any 2030“, exposa l’Ajuntament en un comunicat.

Uns 284.000€ de RESIST son per Terrassa

El projecte donarà suport a 12 regions de la UE en els seus esforços per construir resiliència davant els impactes del clima. Per fer-ho, compta amb un pressupost total de 26,6 milions d’euros i inclou 56 socis compromesos de la UE, Noruega i Ucraïna. A Terrassa li correspondran 284.375€, amb els quals es treballarà per enfortir la resiliència a través del servei municipal de Protecció Civil i Terrassa Ciutat Digital, amb el suport del servei de Relacions Europees i Internacionals.

Funcions a dur a terme a Terrassa per RESIST

D’entre les funcions destaquen el fet d’interactuar amb els socis dels projectes per aportar i aconseguir valor afegit, coordinar la comunicació del projecte i la difusió dels resultats o assegurar i col·laborar en la implantació efectiva de les eines tecnològiques i les metodologies resultants, entre altres responsabilitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa