MónTerrassa
Terrassa s’apunta al Bioblitz, a la recerca de plantes i animals

Terrassa acull aquest cap de setmana una activitat orientada als amants de la naturalesa. Es tracta d’un Bioblitz, nom amb el qual es coneix una iniciativa oberta a la participació de la ciutadania que té com a objectiu registrar la major quantitat possible d’espècies de plantes i animals que viuen en aquest entorn natural. L’esdeveniment és gratuït i suposa una molt bona oportunitat per saber-ne més sobre la biodiversitat que envolta el territori i gaudir del coneixement que hi aportaran persones expertes en biologia de camp, qui ensenyaran com reconèixer i estudiar les espècies que s’hi trobin.

Els participants podran col·laborar en el mostreig de diferents grups de plantes i animals i aprendre metodologies per estudiar la natura sovint difícil de conèixer de ben a prop. La jornada està organitzada per ADENC i requereix inscripció prèvia en un formulari publicat al seu web clicant aquí.

El punt de trobada, tant divendres com dissabte, serà l’Àrea d’estada Ca n’Amat de la Muntanya, situada a la cruïlla del camí circular de l’Anella Verda amb el camí de ca n’Amat de la Muntanya, al camí vell de Matadepera a Rellinars, a la zona nord-oest de la ciutat.

Programa d’activitats del cap de setmana

Divendres 12 de maig
De 15 a 16.30h
– Papallones diürnes, amb Marina Alba
– Rèptils amb Alejandro Garcia
De 17 a 18.30h
– Ocells diürns, amb Albert Peris i Sandra Morujo
– Insectes, un petit gran món
De 19.30 a 21h
Nit amfibia, amb Alejandro Garcia

Dissabte dia 13 de maig
De 6.30 a 8h
– Ocells diürns amb Sandra Morujo
De 8.30 a 10h
– Petits mamífers amb Carme Bartrina i Marc Vilella
De 9.30h a 11h
– Cargols i llimacs amb Vicenç Bros
– Briòfits amb Miquel Jover
De 11.30h a 13h
– La flora de l’Anella Verda amb expert de l’ADENC
– Líquens, de críptics a rellevants, amb Ma José Chesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa