MónTerrassa
Una startup egarenca Bio2Coat crea envasos i recobriments comestibles
  • CA

Fort impuls econòmic per a la startup egarenca Bio2Coat, especialitzada en recobriments i envasos comestibles per a la conservació i empaquetat de productes alimentaris. L’empresa ha estat l’escollida per a l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, que consisteix en una subvenció de 75 mil euros per a impulsar la seva tecnologia, en una primera fase inicial.

Nascuda l’any 2020 com una spin-off de la UPC, la startup terrassenca obrirà una planta pilot de producció a Rubí per fabricar els primers lots de producte abans de l’estiu. Així ho ha anunciat en un comunicat el Govern, que ha subratllat el valor afegit de Bio2Cot, la qual ja disposa de tecnologia patentada a Espanya, i amb sol·licituds de patents a Europa, Estats Units i Brasil. Així mateix, la startup es troba immersa en una etapa de recerca de finançament amb capital llavor que li permeti completar el procés d’entrada al mercat en el decurs dels dos propers anys.

Envasos comestibles

Bio2Cot destaca per l’elaboració d’un film resistent i amb propietats per conservar els aliments -i alhora comestible- fet a base d’ingredients i excedents de la cadena alimentària com vegetals, fruita, hortalisses o tubercles, juntament amb ingredients minoritaris procedents de fonts naturals. D’aquesta manera, el producte generat permet reduir el malbaratament alimentari i la generació de residus com el plàstic.

La startup egarenca treballa en dues línies principals de producte. D’una banda, produeix recobriments per a fruites i hortalisses que creen una barrera davant de l’oxigen i la humitat per mantenir-les més temps en bon estat i millorar el seu aspecte visual, dotant-les d’una segona pell totalment comestible i que no és apreciable pel que fa al sabor o la seva olor.

De l’altra, Bio2Coat també crea envasos com safates, bosses o sobres termo segellables que poden incorporar alguna aroma o sabor al conjunt. Per exemple, la startup ja ha fet proves pilot de paquets d’arròs que inclouen un concentrat de tomàquet per dissoldre conjuntament a l’aigua. O sobres amb cereals que incorporen un concentrat de cacau per tal de dissoldre-ho directament a la llet.

José Ignacio Velasco i Farayde Matta, dos dels fundadors de Bio2Coat | Bio2Coat

Distribuïdors alimentaris i centres agrícoles

Pel cofundador de Bio2Coat, José Ignacio Velasco, “oferim una solució sostenible que contribueix a reduir la presència del plàstic i que, a més, aporta un valor gastronòmic i nutricional al mateix temps que fa d’envàs”. Un producte que, afegeix, “ja estem treballant perquè se’n produeixin els primers lots abans de l’estiu en una planta pilot a Rubí”.

Pel que fa a la seva comercialització, Velasco apunta que la línia de recobriments per a la fruita “va destinada a distribuïdors alimentaris i centrals agrícoles, amb l’avantatge que és un tractament posterior a la collita”. Pel que fa a la línia d’envasos, assenyala com els seus potencials clients “les grans marques d’alimentació” amb qui ja han establert les primeres converses per cercar acords comercials.

La startup és una empresa derivada (spin-off) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que combina la recerca en enginyeria alimentària i de materials per a la indústria. Per Velasco, rebre l’ajut Startup Capital “ens ha donat impuls perquè, sovint, els bons projectes sense recursos es poden perdre”. Alhora, destaca que el suport de mentoria que ofereix aquest ajut “ens ha aportat molt en consells i contactes estratègics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa