MónTerrassa
El roure centenari de Can Marcet, víctima de vandalisme

El roure centenari, situat al Camí Vell de Can Marcet, entre la Font del Roure i un forn de calç, va ser víctima de vandalisme ara fa uns dies. Uns vàndals van arrencar part de l’escorça i es van fer pintades.

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Viladecavalls ha dut a terme treballs de conservació que ja han finalitzat amb èxit. Des del govern municipal afirma que la urgència de l’actuació ha vingut motivada, especialment perquè aquest tipus d’actes vandàlics podien posar en entredit la persistència i salut d’aquest exemplar emblemàtic inventariat com a patrimoni cultural, especialment en aquesta època de major estrès hídric per la climatologia estival i de sequera prolongada.

L’executiu municipal aprofita l’ocasió per fer una crida a la ciutadania perquè denunciï qualsevol acte incívic que detecti perquè l’Ajuntament hi pugui actuar amb rapidesa i també es pugui obrir una investigació policial per esbrinar-ne els autors.

El roure centenari ha estat rehabilitat per assegurar el seu estat de salut | Aj. Viladecavalls

Incendis forestals a Viladecavalls

D’altra banda, l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, la regidora de Coordinació i gestió d’emergències i protecció civil, Dolors Salmerón, el regidor de Medi Ambient, Jordi Amiguet, el gerent municipal i els cossos de seguretat i emergències de Viladecavalls, es van reunir per repassar el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), el passat dimecres 15 de juny, a la sala de plens.

L’objectiu de la reunió era repassar els plans d’actuació davant emergències, com ara incendis forestals, onades de calor, pandèmies, entre altres, perquè tothom estigui a punt per intervenir en cadascuna de les funcions que es recullen al DUPROCIM. Així, l’Ajuntament de Viladecavalls ha desplegat diversos recursos municipals i s’està coordinant amb els cossos d’emergències per fer front a la onada de calor i preparar-se per un eventual incendi forestal en què els Agents Rurals mantenen activitat el Pla Alfa en nivell 2 a gran part del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa