MónTerrassa
Reoberts el Parc Natural de Sant Llorenç i l’Anella Verda
  • CA

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i l’Anella Verda de Terrassa ja han quedat reoberts. Departament d’Interior va decidir aquest diumenge a la nit desactivar el nivell 3 del pla Alfa, el de perill extrem d’incendi. Ho va fer davant la previsió de la millora de les condicions meteorològiques sobretot per la baixada de temperatura.

Així, han caigut les restriccions als 249 municipis de 23 comarques de Catalunya, entre les quals hi havia Terrassa i la comarca del Vallès Occidental. Aquestes restriccions suposaven que quedaven prohibides totes les activitats de risc d’incendi forestal, inclosos els treballs al bosc i la caça. També estaven tancats els accessos a vuit espais naturals. El pla passa a nivell 2 per risc alt o molt alt d’incendi a 29 comarques.

Els vuit espais naturals tancats fins aquesta mitjanit eren Montserrat, Montsant, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix. Tots ells reobren aquest dilluns gràcies a la baixada de les temperatures, la pujada de la humitat relativa amb l’entrada de vent de marinada i la previsió de pluges molt intenses. En alguns municipis de Catalunya ja ha plogut molt intensament en aquestes últimes hores i el Servei Meteorològic de Catalunya té activat un avís de situació de perill per la intensitat de la pluja. Han tingut afectació local sobretot a les comarques del nord-est. Les temperatures fins ara han sigut extremes i en molts punts s’han superat els 40 graus.

Nivell 2, risc alt o molt alt, a 29 comarques

Tanmateix, el Vallès Occidental continua dins de les 29 comarques catalanes que tenen el Pla Nivell 2. Aquest nivell és de risc alt o molt alt d’incendi, i tot i que és menys restrictiu les activitats amb risc continuen prohibides o regulades de forma molt estricta. Les activitats poden incloure barbacoes, correfocs i pirotècnia. Els Agents Rurals insisteixen que cal prudència i no abaixar la guàrdia perquè el risc d’incendi continua sent molt alt a tota Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa