MónTerrassa
Queixes per un abocador il·legal al polígon de Can Petit
  • CA

Queixes per un abocador il·legal al polígon de Can Petit de Terrassa. Veïns s’han adreçat a Món Terrassa per denunciar una situació que estan patint des de fa mesos i que està causant molt malestar. “El carrer Tàrrega no és un abocador. Els veïns n’estem farts”, exclamen i ho il·lustren amb una fotografia en què es pot veure un bon tros de la via pública ocupada per tota mena de residus, des de fustes, plàstics, papers, matalassos i, com sempre sol passar en aquests casos, restes de mobles.

“Aquesta zona està totalment deixada, l’empresa de neteja no hi passa mai. És un espai que s’ha convertit en un punt habitual d’acumulació de deixalles”, lamenten. Això fa que tingui un efecte crida i que les piles d’escombraries no parin de créixer. L’incivisme en aquest cas ha trobat un bon aliat: una zona verda, àmplia, i que queda relativament aïllada del trànsit -sobretot en hores nocturnes-. És doncs un lloc ideal per desfer-se de tot allò que a casa sobre sense tenir massa testimonis (o cap).

Amb el temps sembla que els marrans han pres bona nota del vial, i el que va començar sent un fet puntual, ara ja és un abocador il·legal instal·lat allà de forma permanent. Els veïns demanen a l’Ajuntament que, en primer lloc, s’hi faci una bona neteja i que la brigada municipal hi faci visites periòdiques; i també demanen més intervenció policial per sancionar els incívics.

Recollida de mobles i deixalleria

El servei de recollida de mobles i estris vells és presta per aquells residus que pel seu volum no es poden introduir dins dels contenidors del carrer, i així facilitar la seva gestió evitant que la ciutat ofereixi una mala imatge. Per utilitzar-lo només cal trucar prèviament al telèfon gratuït 900 720 135 on se l’informarà de quan pot treure els residus i on els pot deixar.

Una altra forma de gestionar aquests residus és portar-los directament a les deixalleries municipals. El fet de portar residus a la deixalleria comporta una sèrie de descomptes que van des de el 10% fins el 20% a la taxa d’escombraries segons el nombre d’aportacions que es realitzin durant l’any anterior.

També cal recordar de que els mobles que s’adquireixin a través de una empresa o un comerç i que hagin fet la instal·lació del nou mobiliari a la llar, el mobiliari antic pot ser portat a la deixalleria de Can Barba per la mateixa empresa instaladora o comerç sense cap cost de gestió del residu. Solament cal que justifiquin que els mobles provenen de un habitatge de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa