MónTerrassa
Una placeta de Sant Llorenç lluirà un mural animalista

Una plaça de Sant Llorenç comptarà en els pròxims dies amb un mural animalista. Es tracta de la paret mitgera d’un bloc d’edificis que dona a un petit espai del barri on sobretot els infants hi acudeixen a esbargir-se. Fins ara tenia un color groguenc marronós fruit del pas del temps i de la brutícia que sempre s’hi va acumulant. Però des d’aquests últims dies li ha començat a canviar la cara.

Ha estat fruit d’una demanda feta des de l’associació de veïns de Sant Llorenç juntament amb els mateixos veïns del bloc, que volien donar vida i color a una paret que creava més aviat rebuig. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, i del tinent d’alcalde Noel Duque, es va començar a treballar per tirar endavant un projecte de remodelació de l’espai. Després de mesos embarrancats amb els requeriments burocràtics, finalment la iniciativa veu la llum.

Obra dels artistes Twee Muizen

Serà obra dels artistes gallecs Twee Muizen. Afincats a Barcelona, destaquen pel seu estil il·lustratiu i figuratiu, amb una paleta de colors molt definida i orgànica, perfecte per aquest mural animalista. No és la primera vegada que Cris i Denís plasmen el seu art en una paret mitgera. Ja ho havien fet per al projecte Osona ArtIMur, a Prats del Lluçanès, o en el Contemporanea Fest de Cancelas (Compostela). Tot el procés ha comptat amb l’assessorament artístic i professional del programa Terrassa Walls i Anna Taratiel.

Cal dir però que la idea original de Sant Llorenç havia estat de l’artista terrassenc Don Vuelo, del qual des de l’Ajuntament se li ha agraït la seva “flexibilitat” i ja s’ha avançat que serà el responsable d’altres murals en diferents punts de la ciutat. I és que les peticions per omplir d’imatges i dibuixos més amables les parets de la ciutat cada vegada són més.

“El dibuix és preciós i crec que es pot interpretar de moltes maneres, però vindrà a ser també el nostre homenatge a aquells gossos a qui alguns insensibles han deixat fora de la llei de protecció animal”, ha subratllat Noel Duque, en referència als gossos de caça i considerats “de treball” (guardians o de seguretat).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa