MónTerrassa
Paradistes del Mercat de la Independència aposten per dir adéu als plàstics
  • CA

Els paradistes al Mercat de la Independència aposten dir adéu als plàstics d’un sol ús a través de la 2a edició de la campanya “Mercats Sostenibles. Adéu als plàstics d’un sol ús” que té l’objectiu de reduir la utilització dels plàstics i fomentar un consum conscient. Fa temps que treballen per eliminar el plàstica, però amb la campanya s’inicia una activitat on s’entrega un “passaport” a cada client que compra amb un envàs o bossa reutilitzable, i quan arriben als deu segells, reben de regal una bossa de reixa per comprar de manera sostenible. 

Els paradistes valoren molt positivament la campanya, i asseguren que ja fa temps que molts d’ells treballen per eliminar el plàstic sempre que sigui possible. Un exemple son els envasos tipus carmanyola de la parada Areny Claverol, de llegums cuits i menjars preparats per emportar, que substitueixen els envasos de plàstic. “Son carmanyoles que la gent es pot endur, es poden fins i tot posar al microones, i després es retornen a la botiga per netejar i els hi servim el menjar amb una carmanyola nova”. A més a més, per altres aliments que van amb bossa, utilitzen sempre paper.

Molts clients ja venen preparats amb bosses reutilitzables

El mateix es fa a la parada de Fruites i Verdures Pilar, on posen tots els aliments en bosses de paper. Observen que la majoria de clients ja venen sempre amb carretons o bosses reutilitzables, sobretot la gent gran, tot i que “sempre en tenim de plàstic per si de cas perquè sempre hi ha algú que ve sense res”, declaren. 

A la xarcuteria Paez també consideren que la majoria de la gent ja ve amb bosses de casa i procuren no utilitzar plàstic en petits detalls. Per exemple, alguns clients demanen “que no se separi el pernil, perquè així no es gasta tant plàstic”. Tot i així, “la campanya encara ha de conscienciar més perquè el planeta està molt malament”, exposen.

Prendre més consciència sobre el consum sostenible

És la primera vegada que Terrassa participa en aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona. A part del Mercat de la Independència, hi participa amb estudiants de l’escola Vedruna Vall, que forma part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST). Alumnes de 3r d’ESO reparteixen cartells informatius als paradistes i als clients amb propostes alternatives al plàstic i donen a conéixer els motius pels quals no s’han d’utilitzar plàstics. Per altra banda, els paradistes del Mercat reparteixen el “passaport” als clients per fomentar la sostenibilitat. Aquesta acció durarà fins l’11 de desembre.

Aquest divendres, els estudiants han rebut un diploma de reconeixement de la seva tasca i participació en la campanya. Terrassa és una de les vuit localitats de la província de Barcelona que participen en aquesta campanya, juntament amb els municipis de Sabadell, Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Igualada i Vilanova i la Geltrú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa