MónTerrassa
Neteja del sotabosc i d’arbres a Les Fonts per prevenir incendis forestals
  • CA

Des de fa uns dies s’han dut a terme la neteja del sotabosc i d’arbres al nucli de Les Fonts de Terrassa amb l’objectiu de prevenir possibles incendis forestals. Aquest dijous, dia 2 de gener, la regidora de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Patricia Reche, ha visitat les actuacions de la franja perimetral de baixa combustibilitat en aquesta zona. En total, es tracta d’una superfície de 15,5 hectàrees, les quals s’ha pretès rebaixar la densitat arbòria i de sotabosc existent. S’ha fet seguint els protocols establerts per evitar l’expansió del foc en cas d’incendi, amb el conseqüent risc per a persones i béns, i per facilitar alhora l’acció dels equips d’emergències.

En aquest sentit, les actuacions suposen l’estassada manual del sotabosc, la poda inferior dels arbres i l’eliminació d’arbres inclinats o situats prop d’alguna infraestructura com habitatges, línies elèctriques, tanques etc..

Accions de neteja en 12 camins de la xarxa de prevenció i vigilància

A banda d’aquesta franja perimetral, també s’han arreglat diverses seccions de 12 camins de la xarxa bàsica de prevenció i vigilància, com són el camí de Ca n’Amat de les Farines al camí dels Monjos, el camí de l’Espardenyera, el camí del golf als camps de Ca n’Argelaguet, el camí vell de Sant Quirze del Vallès a Matadepera, el camí de Can Guitard a l’Obaga del Notaris, el camí dels Caus, el camí de la Creu de Conill, el camí de la carena del Molinot al camí de Can Font de Gaia, el camí vell de Terrassa a Ullastrell, el camí de la carena del Molinot, el camí d’accés al pantà de Can Bogunyà, el camí vell de Sant Quirze a Matadepera i el camí de Can Prat, sumant un total de 28 kilòmetres.

Totes aquestes actuacions es duen a terme en compliment del Pla de prevenció d’incendis forestals de Terrassa, redactat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del servei de Protecció Civil del municipi al 1994 i revisat cada quatre anys en compliment de la mateixa normativa. Respecte això, el Decret 64/95, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals recorda que els municipis que estan situats en zones d’alt risc d’incendi han de disposar d’un pla de Prevenció d’Incendis Forestals que planificarà les actuacions necessàries per a la prevenció d’incendis forestals durant el període de la seva vigència.

Visita a les actuacions de la franja perimetral a Les Fonts | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa