MónTerrassa
Mallorca es veu des de La Mola i el Tibidabo

Quan els dies són extremadament clars, la serra de tramuntana de l’illa Mallorca es veu des de La Mola i camins que hi porten, com els dels Monjos. Passa poc, però passa. Tot i que pot sorprendre i molta gent no s’ho creu. Hi ha proves. No és cap mite, i per demostrar-ho, hi ha una foto del 3 de gener de l’any 2015, a dos quarts i cinc minuts de set del matí, quan el dia tot just es llevava. La imatge era de Jaume Cusidó. Possiblement és una de les millors fotografies que s’han fet mai d’aquest fenomen. La Serra de Tramuntana és la que es veu retallada en l’horitzó, darrere de Collserola. I una segona, una fotografia més recent, també espectacular, i nítida, obra de Pere Gutiérrez (Via Matadepera.cat).

Mallorca des de La Mola/Jaume Cusidó

Està lluny, però no tant, i és possible veure-la

La distància entre els massís i l’illa que permet albirar-la a simple vista és llarga, però mno tant. Des de Barcelona són un total de 206 quilòmetres (des de la Mola, s’haurien de comptar més o menys uns 32km més), el que vindriaa ser unes 110 milles nàutiques. No és habitual gaudir d’aquest fenomen, però si es fa una excursió en el moment correcte, és possible. Tot i buscar-ho, no és gens fàcil trobar el moment just per fer el clic a la màquina i aconseguir una imatge impactant.

La gran muntanya mallorquina també es pot observar des d’altres pics i serralades catalanes properes al mar: Turó de l’Home, al Montseny, el Castell d’Escornalbou (Baix Camp)o el Tibidabo, i des de la muntanya de Montserrat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Excursionista veterà a novembre 19, 2022 | 04:41
    Excursionista veterà novembre 19, 2022 | 04:41
    Quan el cel està net de calitja, es a dir: quan el vent bufa de component nord, hom la pot veure de molts llocs; des de la Serra d' Ardenya- entre Sant Feliu de Guixols i Tossa, hi ha varis cims des d'on es veu. El Puig de Les Comes - on actualment h ha els trepetidors de TV i de ràdio n'és un. Prop d'aquest hi ha el Puig de les Cols;; des d'aquest es pot veure, a més de Mallorca, la Mola de Sant Llorenç del Munt i Montserrat. També és pot veure Mallorca des del Puig de Sant Grau (On hi ha un repetidor de telefonia mòbil) des del Montclar, des del Puig de Cadiretes, etc. Cal, només que el vent tinguui component nord, de Tramuntana. I taaambé es veu des de Rocacorba.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa