MónTerrassa
Esport i sostenibilitat s’uneixen per la IV Ultra Clean Marathon

Tona la Ultra Clean Marathon (UCM), la cursa sostenible i solidària amb la natura que consisteix en recollir residus mentre es corre una distància de 60 km entre Terrassa i Barcelona. Es tracta d’un esdeveniment esportiu i ambiental únic en la seva categoria que celebrarà la seva quarta edició el proper dissabte 11 de juny, emmarcada dins de la 31 Setmana del Medi Ambient de Terrassa. El regidor Carles Caballero, la directora de la Xarxa per la Conservació de la Natura, Sandra Carrera, i el corredor i ambaixador de la cursa, Albert Bosch, han dut a terme una roda de premsa aquest migdia per presentar-ne tots els detalls. 

La carrera és una ultra marató de 60 km en modalitat de “plogging”, és a dir, corre mentre es recullen residus. És una iniciativa esportiva que té per objectiu implicar els esportistes en la conservació de la natura que aplica “més de deu criteris de sostenibilitat en tota la seva organització”, explica Carrera. Cada equip, de fet, a banda de recollir residus dels espais naturals, ha d’aconseguir un donatiu per una ONG ambiental que actua per la conservació de la natura a Catalunya. 

L’UCM té, doncs, un triple objectiu: solidari, educatiu i social, que apel·la a la necessària participació de totes les persones en la protecció del medi ambient a través de l’esport sostenible.

Ultra Clean Marathon | Ultra Clean Marathon

La cursa sortirà a les 8:00h del matí del dissabte 11 de juny del carrer d’Extremadura, a la confluència de l’avinguda del Vallès de Terrassa, i arribarà fins a Barcelona passant pel Parc de Collserola i la Vall del Besòs. Es podrà escollir la opció de córrer “Non-stop”, és a dir, fer tots el 60 km de cop, o bé la opció dels Relleus. Hi haurà ‘stands’ al llarg del camí per anar dipositant tots els residus que es vagin recollint. 

La novetat d’enguany és que la cursa incorpora la utilització del ‘Blockchain‘, que servirà per comptabilitzar els residus que es recullin al llarg del camí. 

25 equips recolliran residus al llarg del camí

Enguany, la cursa ha superat les expectatives i ja compta amb 25 equips apuntats d’aproximadament 12 persones cadascun. Bosch exposa que hi participen equips de tota mena, des d’un equip de professors, un equip de nois extutelats, un equip amb una persona invident, o equips amb persones que van des dels 12 fins als 85 anys. “És molt divertit que diferents sensibilitats participin en aquesta causa comuna més humana que hi ha de cuidar l’entorn natural”, afirma. 

Moltes empreses donen suport a la cursa, de tal manera que s’uneixen medi ambient, esport i empresa, “un triangle molt potent per donar valor a tot això”, exposa Bosch. Però en la seva opinió, un dels grans mèrits de la cursa és que no està organitzada per cap entitat esportiva ni cap empresa d’organització d’esdeveniments esportiu. L’interès real és de la natura, i està organitzada per la Xarxa per la Conservació de la Natura, l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de l’empresa Urbaser i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa. 

Aquelles persones que s’hi vulguin inscriure ho poden fer a través d’aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa