MónTerrassa
Equip d’inspectors per detectar el mosquit tigre en tres barris de Terrassa

Tres barris de Terrassa comptaran en els pròxims dies amb un equip d’inspectors que se centraran en la detecció del mosquit tigre. Aquesta és una de les principals novetats de la campanya que l’Ajuntament de Terrassa posa en marxa, un any més, per a la vigilància i control d’aquest insecte.

Durant el mes de juny, l’equip visitarà Can Palet de Vista Alegre, Can Gonteres i Les Fonts amb l’objectiu de conèixer la problemàtica que genera el mosquit tigre i concretar quines poden ser les actuacions preventives més efectives. Parcs, jardins, fonts i torrents, seran revisats i remirats per detectar l’origen dels focus, i també s’anirà a domicilis particulars per reforçar la tasca divulgativa i de prevenció.

Control d’embornals al Centre

També es pararà atenció particularment als embornals, on es farà un informe específics a tres carrers del barri del Centre (carrer Font Vella, Gabriel Querol i Notari Badia). El treball de camp anirà a càrrec de l’equip d’inspecció del servei de protecció de la salut i d’informadores ambientals.

Aquesta inspecció ve derivada també per un estudi que s’està fent en col·laboració amb el servei de control de mosquits del Consell Comarcal del Baix llobregat, amb un ajut de la Diputació de Barcelona, amb el qual es vol tenir una diagnosi acurada de la problemàtica per establir accions preventives i controlar-ne la seva evolució.

Mosquito Alert

L’Ajuntament du a terme cada any les actuacions necessàries a l’espai públic per fer el control i seguiment en aquells llocs on els punts de cria són més productius, com són els embornals, les fonts públiques, els horts urbans i el cementiri. Paral·lelament, s’informa en aquelles empreses i equipaments que, per la seva activitat, fan servir habitualment l’aigua i també es fan inspeccions als punts on s’han comunicat incidències per localitzar els possibles punts de cria. Quan es detecten larves, es valora realitzar un tractament.

Les persones que detectin possibles punts de cria poden contactar amb el servei de Protecció de la Salut, del servei de Medi Ambient de l’Ajuntament. A més, també poden compartir les seves observacions a través de l’App Mosquito Alert. L’Ajuntament participa en aquest projecte per sisè any consecutiu, ja que és una manera de millorar el seguiment, estudi i control del mosquit tigre i del mosquit de la febre groga. Només cal que, en cas de detectar algun exemplar o punts d’aigua estancada, les persones facin una fotografia i l’enviïn a través de l’aplicació mòbil en aquesta plataforma d’alerta ciutadana que investiga i controla l’expansió d’aquests insectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa