MónTerrassa
Dimissió en bloc al Comitè de neteja i gestió de residus de Terrassa

Dimissió en bloc de l’òrgan gestor del Comitè per a la millora de neteja i gestió de residus de Terrassa. Aquest passat 22 de febrer, la Comissió Tècnica Permanent va presentar la seva renúncia a seguir liderant aquest ens municipal, format per entitats, col·lectius, partits polítics, tècnics i equip de govern. La llista de motius és llarga però tots es resumeixen amb la paraula “decepció”. Decepció per la “manca de voluntat real dels tècnics i polítics d’encarar els problemes”.

La Comissió creia que “el Comitè seria una eina participativa efectiva” però “s’ha tornat a perdre l’oportunitat”, perquè subratllen que s’ha demostrat la “ineficàcia” per debatre i executar solucions proposades durant el mandat. Assenyalen que “amagar, endarrerir la realitat, no resol res, debilita encara més la ciutat davant dels enormes reptes mediambientals que cal assumir, es vulgui o no, de manera imminent”.

La Comissió Permanent està composada per sis membres, presidència, vice-presidència, secretaria, coordinació tècnica i dos vocals. A partir d’ara s’obre un procés d’elecció de nous membres del Comitè per als seus òrgans de gestió. Hi haurà d’haver un ple extraordinari a tal efecte.

Els motius de la dimissió

La Comissió ha volgut exposar els seus arguments per aquesta dimissió dràstica i en bloc. D’entrada, recriminen que no es posés en marxa el Comitè fins a meitat de legislatura. Més greu però consideren que és que un dels primers acords que es van aprovar va ser fer una auditoria de gestió d’Eco-Equip i que, encara avui, no s’ha fet pública. “Era un tema estratègic d’on giren molts dels problemes que hi ha sobre la taula”, afirmen.

Lamenten que no hi hagi una “estratègia municipal dissenyada” quant a la nova Llei de residus, en com reduir residus i augmentar la recollida selectiva. També denuncien traves “permanents” de tècnics i polítics perquè el Comitè exerceixi la seva funció. La paraula “boicot” es repeteix sovint, per exemple, en “disposar d’una web pròpia i altres eines d’informació” a imatge de l’Observatori de l’Aigua.

Es queixen que s’ha ignorat la necessitat d’explicar a la ciutadania “els elevats i creixents costos mediambientals del model actual de recollida i gestió de residus” i com això acabarà repercutint en un increment considerable “en la taxa de residus”. Una campanya municipal d’informació i sensibilització, amb un equip permanent d’informadors ambientals, “que s’ha ignorat”. I els dol que les propostes de millora i ampliació del servei de deixalleries, tant les fixes com la mòbil, no se n’ha fet cas”, com tampoc entenen perquè no s’explica com es pretén des de l’Ajuntament fer front “a l’incivisme” en l’abandonament de mobles a tota la ciutat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Marina a març 02, 2023 | 16:14
  Marina març 02, 2023 | 16:14
  A la foto hi veig els problemes SEMPRE generats pels ciutadans i ciutadanes: Un estenedor, galledes, testos i moltes altres coses que NO van als contenidors. (I mira que hi ha la deixalleria mòbil, una de fixa, un telèfon per al servei de recollida, etc.) Observo també garrafes de plàstic sense aixafar (cosa que provoca que els contenidors estiguin més plens d'aire que de plàstic), ampolles de vidre que no han cabut al contenidor corresponent perquè les que s'hi ha llençat no han estat empeses amb força per tal que es trenquessin (i així permetessin encabir molt més vidre que no pas aire), etc. En definitiva: som uns porcs i unes porques. Però és molt fàcil trobar culpables de la nostra pell enllà. Segle XXI, però seguim com sempre. Una llàstima, perquè aportant tan sols un granet de sorra cadascú, podríem viure en un territori molt més agradable.
  • Icona del comentari de: Jose a març 02, 2023 | 23:05
   Jose març 02, 2023 | 23:05
   Am dol i am sento asañalat pero estic dacor
 2. Icona del comentari de: Isabel a març 02, 2023 | 16:15
  Isabel març 02, 2023 | 16:15
  Yo vine a vivir a terrasa el año 2002 y la gente ya se quejaba de la porqueria en las calles
 3. Icona del comentari de: Chelo a març 02, 2023 | 16:18
  Chelo març 02, 2023 | 16:18
  en epocas de crisis la implicacion de los ciudadanos con su ciudad baja, ha pasado siempre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa