MónTerrassa
El Torrent de la Teula de Terrassa
Torrent de la Teula de Terrassa
Torrent de la Teula de Terrassa | A.T.

El Torrent de la Teula forma part del Catàleg de Paratges d’Interès Natural i Paisagístic al municipi de Terrassa.

Situació geogràfica

Al nord-oest del municipi, entre la Serra de la Pineda i la Carena del Molinot, a l’alçada de les construccions de la Pineda, neix el Torrent de la Teula direcció a Can font de Gaià, per connectar poc després amb el Torrent del Gaià.

Accessos

Des del darrera de Can font de Gaià prenem una pista (tancada al trànsit rodat), a la nostra esquerra, en una petita clariana erosionada, direcció les fonts de la Roca i de la Teula.

Coordenades UTM: font Roca:

N: 4604305 E: 414562

Alçada:

300 / 625 m.

Interès

Alzinar dominant a l’àmbit del torrent. Afloraments rocallosos i punts d’aigua.

Valors a protegir // Vulnerabilitat

El bosc i el torrent. // Incendis.

L’espai

Torrent dominat per bosc d’alzinar que agafa amplitud en arribar al tram baix. Ressalts de roca i tolls d’aigua vora les fonts, li donen un caire més complert. Roures esparsos i pins a les parts altes. Les alzines sovint peus de rebrot. El sotabosc sobre llicorelles degrades format per bruc boal, galarà, vidiella, fatsia negre, etc.

Usos actuals

Fonts.

Estat de conservació

Bo.

País, municipi, marcat per les riesre i torrents

El terme municipal de Terrassa presenta un relleu singular, en un extrem de la depressió del Vallès, sobre un pla inclinat lleugerament cap al sud i envoltat de serralades, erosionades per les aigües que hi brollen. En el seu viatge fins al mar han traçat una sèrie de camins, les rieres i torrents, de llits generalment secs i permeables.

La climatologia del territori, mediterrània, de fortes pluges estacionals, han propiciat unes revingudes que han configurat un relleu caracteritzat per alts i baixos i per una extensa xarxa hidrogràfica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa