MónTerrassa
Què contempla el pla d’emergències de Terrassa activat contra el vent
  • CA

Les ventades no s’aturaran fins demà a les set del matí. Tot i que sembla que les ratxes seran menys violentes aquest vespre. Fins ara, s’han trencat branques d’arbres i s’han aixecat tapes d’alguns contenidors, i s’han vist volar plàstics i papers. De moment no consta cap incidència greu ni afectacions personal. Tendals i cablejat i altres elements de façanes també han patit, i s’han trecat vidres en algunes comunitats de veïns. El vent, a la capital egarenca, ja ha arribat als 76 quilòmetres per hora.

L’alcalde, Jordi Ballart, ha activat en alerta el Pla d’Emergència Municipal atenent els avisos enviats pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i d’acord amb les previsions meteorològiques. També posa en prealerta el pla d’emergència per risc d’incendis forestals i activa el protocol per fred en previsió de la baixada de temperatures prevista per a finals d’aquesta setmana, que seran de rigorós hivern.

L’activació del pla en fase d’Alerta per fortes ventades contempla

 Activar els serveis municipals perquè, en cas que necessari, iniciïn el més ràpidament possible les tasques que tinguin assignades.
 Seguir atentament la informació meteorològica i de l’estat de la xarxa viària, així com els avisos que emeti el CECAT.
 Avisar i mantenir informada la població de la situació de risc per vent, donant a conèixer les mesures d’autoprotecció a prendre i fent seguiment especial d’aquella població que pugui considerar-se molt vulnerable (gent gran, amb necessitats mèdiques…).
 Informació als panells informatius de mobilitat i TMESA reforçant el missatge municipal d’evitar els desplaçaments innecessaris
 S’informarà a la població per tal que la població eviti visitar zones boscoses i l’Anella Verda.
 Es senyalitzaran els parcs municipals amb recomanacions de no visitar-los si fa vent.
 S’avisarà a les entitats esportives sobre el risc de vent i se’ls demanarà de no fer activitats a l’aire lliure en cas de produir-se.
 Seguiment del muntatge i desenvolupament del Mercadal de Martí l’Humà que se celebra els dimecres.
 S’avisarà als esplais de la seva competència.
 Preveure l’obertura d’albergs d’acollida si fos necessari.
 Revisar l’estat dels grups electrògens.
 Fer el seguiment de les incidències que es puguin produir.

El VENTCAT es manté

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla VENTCAT i PROCICAT pel fort onatge.

Fins a les dues de la tarda, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès 268 trucades per 215 incidents. Des del Barcelonès se n’han realitzat 111, des del Vallès Occidental 35, des del Maresme 25, des del Bages 18.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa