MónTerrassa
El Consorci Residus Vallès s’adhereix al Pacte per a la Moda Circular
  • CA

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental s’ha adherit al Pacte per a la Mode Circular de Catalunya, apostant per la reducció de residus al tèxtil i per la valorització d’aquests i avançant així cap a la circularitat. El president del Consorci, Nil López, ha assistit avui a la presentació del Pacte on ha pogut compatir la voluntat de treball del Vallès Occidental en aquest àmbit, amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire. El Pacte sorgeix “per ser un revulsiu que faci avançar el sector del tèxtil cap a la circularitat, comptant amb la implicació i la col·laboració de totes les baules de la seva cadena de valor”, informa el Consorci en un comunicat.

López explica que “el Vallès Occidental és un territori amb un arrelament del tèxtil i amb una forta tradició industrial en aquest sector. Des del Consorci volem ser al Pacte per a la Moda Circular i poder avançar en la reducció de la generació de residus tèxtils i en la valorització d’aquests residus, en una nova clara aposta per la circularitat. Aquesta fracció serà un dels nostres eixos d’actuació els propers mesos”.

Teixint un futur més sostenible

Els objectius generals del Pacte són una reducció significativa de la generació de residus tèxtils i l’increment del percentatge de recollida selectiva i de valorització d’aquests residus, tant de preparació per a la reutilització com de reciclatge. També s’han definit objectius específics per als diferents segments de la cadena de valor del tèxtil.

En l’àmbit de la fabricació es vol incrementar la durabilitat dels productes i el percentatge de material reciclat incorporat a nous productes, reduir i eliminar l’ús de materials nocius, augmentar la reutilització amb la implementació de nous models de negoci i desplegar estratègies de producció més neta i eficients, entres altres mesures.

Per assolir aquests objectius ambiciosos, ja s’està treballant en la definició de projectes pilot en determinats territoris per a impulsar la recollida de la roba de segona mà i la seva reutilització, així com per a millorar els sistemes de recollida selectiva de residus tèxtils i el reciclatge local.

Entre les entitats adherides s’hi inclouen empreses fabricants, distribuïdores i comercialitzadores, patronals i associacions sectorials, gestors de residus, centres tecnològics i acadèmics, administracions i entitats del tercer sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa