MónTerrassa
Can Candi agafa aire amb l’arribada de més de 400 arbres
  • CA

Can Candi agafa aire gràcies a l’arribada de més de 400 nous arbres. Aquests dies, s’ha dut a terme una acció de reforestació en un dels espais més apreciats per als amants de la natura i el senderisme de Terrassa. El Turó de Roques Blanques -un nom que fa referència al color blanc de la pedra calcària que forma el seu subsòl- ha vist com s’hi instal·laven fins a 435 plançons de diverses espècies d’arbres i arbustos per intentar oxigenar una mica més la zona.

Segons ha pogut saber Món Terrassa, es tracta d’una iniciativa impulsada per una empresa privada, la qual dins del seu programa de Responsabilitat Social Corporativa, va oferir la possibilitat a l’Ajuntament de Terrassa de plantar prop de mig centenar d’arbres en un punt concret del municipi. No van indicar quin, sinó que van deixar l’opció que el govern municipal escollís el que creiés més convenient.

D’aquesta manera, els serveis de Medi Ambient va apuntar com a candidat ideal el Turó de Roques Blanques. El motiu? És un espai especialment complicat des del punt de vista dels sòls. Per això, sempre que es pot, l’Ajuntament aposta per reforestar aquesta zona. Les espècies escollides han estat: Quercus ilex (150 unitats), Myrtus comunis (60 unitats), Pinus pinea (90 unitats), Pistacea lentiscus (60 unitats), Crataegus monogyna (75 unitats) i Cistus albidus (45 unitats).

Tot i l’alegria de veure tots aquests plançons, el regidor de Medi Ambient, Carles Caballero, ha volgut llançar un missatge a la ciutadania de civisme i bona voluntat, tot recordant que “la taxa de supervivència en les plantacions d’arbres és d’un 10%”. Així doncs, per intentar que el percentatge d’èxit sigui el més elevat possible ha demanat que no es toquin els plançons.

Zona de passeig, esport i vistes privilegiades

Can Candi va ser recuperat per l’Ajuntament de Terrassa l’any 1992, després que tota activitat extractiva de l’antiga pedrera fos abandonada a finals dels anys setanta. El forat es va reomplir amb residus de la construcció fins l’any 1999. Va ser ja a l’any 2005 que es va dur a terme una restauració a consciència. Així, es va reconvertir amb una àrea d’estada dins de l’entorn natural, amb la creació d’un camí interior principal -que és reconegut en l’inventari de camins públics municipal de Terrassa- i diferents dreceres secundàries. Es va col·locar mobiliari, plafons informatius i, com és lògic, es va fer la corresponent plantació de vegetació.

Avui, l’espai, i el camí que hi puja, ple de corbes, és lloc de pas d’excursionistes, per fer-hi una petita passejada o per anar més enllà a buscar el Camí de Can Roure, que porta cap a l’ermita, si es va en direcció Matadepera, i a l’Obac, si es busca Vacarisses i Rellinars. També és una zona coneguda pels amants de la BTT i punt de partida o de pas en nombroses caminades i curses de muntanya.

Aquest espai també fa de connexió entre la ciutat i els entorns naturals a través del camí de la Font del Troncó i Can Roure. I no podem deixar de mencionar, les esplèndides vistes del Vallès -des de la Serra de Marina, al sud-est, fins a Montserrat, a l’oest, que ens ofereix la part de dalt del turó.

Mapa amb la localització de Can Candi | G.M.
Mapa amb la localització de Can Candi | G.M.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa