MónTerrassa
Calor de ple estiu aquest cap de setmana a Terrassa

Calor de ple estiu aquest cap de setmana a Terrassa. Segons tots els models meteorològics, per aquest dissabte i diumenge, 22 i 23 de maig de 2022, s’esperen temperatures molt altes a Terrassa i comarca amb mximes de 32 – 33ºC , informa Egara Meteo, membre de Meteoclimatic-Estació Plaça de l’Aigua, Infoclimat i Meteociel France.

Avui, sol tot el dia a la ciutat. I mànega curta a totes hores. Les temperatures s’enfilaran fins als 28 graus a les hores centrals. La temperatura anirà “in crescendo” divendres. I de cara a la setmana vinent es preveuen pocs canvis. Estiu en plena primavera. Si més no, això és el que, ara per ara, ens dibuixen els mapes del temps del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Un episodi de calor amb el pic el cap de setmana

A Catalunya, el pic de calor d’aquest episodi també s’espera que sigui aquest cap de setmana, amb valors de temperatura màxima que a força indrets de l’interior podran superar clarament els 35 °C, i no es descarta que es puguin assolir els 38 o 39 °C als punts més càlids de les terres de Ponent. Ahir, les màximes van superar els 30 ºC a bona part del país i van fregar els 35 ºC en alguns indrets del Principat, amb rècords històrics de maig.

Hem de continuar parlant de la calor com a clara protagonista del temps. Amb temperatures poc habitual per l’època. I amb una derivada, els boscos cada cop estan més secs i el perill alt d’incendi s’avança unes setmanes, arreu del país. A Terrassa, moltes masses vegetals comencen a estar molt seques, i els camins aixequen pols. Con si fóssim al mig de l’estiu.

Un dia que es lleva amb boira

Terrassa avui s’ha llevat amb bancs de boira a moltes zones del terme municipal. Un fenomen que avui també es reprodueix a altres localitats del litoral i prelitoral català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa