MónTerrassa
Vuit anys d’una ventada tràgica i mortal a Terrassa, 9 desembre

El 9 de desembre de 2014, ara fa vuit anys, Terrassa va patir una forta ventada que va deixar dues víctimes mortals, una vintena de ferits i moltíssims danys materials. Dos joves terrassencs, de 15 i 27 anys, van veure’s atrapats per culpa de la caiguda d’un mur de l’antiga fàbrica AEG, a l’avinguda de Jaume I. Després, aquella tanca es va canviar per una més segura. Les imatges de tota la runa al damjnt dels cadàvers, amagats a sota, va ser impactant. primer es va pensar que només hi havia una persona, però en retirar el murm, els equips d’emergències van descobrir un segin cadàver.

Dol per la mort de dues persones durant la forta ventada del 2014 a Terrassa | Aj. Terrassa

Danys per valor d’un miló d’euros

Va fer un vent excepcional, amb ratxes superiors als 95 km/h que va causar danys per més d’un milió d’euros i la pèrdua de més de 110 mil arbres, essent la zona de Can Bonvilar, a l’est dl terme municipal, una de les més afectades, amb la caiguda de més de 35 mil pins blancs, alzines i roures. Tot i que la desaparició va ser una de les conseqüències més impactants, hi va haver moltes més afectacions. Equipaments cívics, culturals, esportius i comercials, habitatges i, fins i tot, el Parc Audiovisual, van patir desperfectes importants en façanes i teulades.

Múltiples semàfors i senyalització de trànsit van caure i van quedar destrossats, contenidors bolcats, cotxes danyats. Les infraestructures ferroviàries també van quedar aturades i els subministraments de llum i aigua van patir continuats talls. Caminar pels carrers era un perill. Tot tipus de materials volaven, literalment, i passaven a gran velocitat a tocar del cap de qui va gosar sortir durant les hores que va durar el fenomen.

Escenari dantesc

Tot plegat va deixar un escenari dantesc a la ciutat, que va haver d’afrontar no sols a la milionària pèrdua econòmica sinó també a la pèrdua de dues vides humanes. Una pèrdua agreujada perquè les dificultats per recuperar els cossos, va suposar que fins l’endemà no poguessin ser totalment identificades les víctimes. Immediatament, la zona on va passar la tragèdia es va convertir en un lloc d’homenatge i record, amb espelmes i cartes dedicades a les dues víctimes. Terrassa va decretar dos dies de dol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa