MónTerrassa
Terrassa busca incentivar l’ús dels mecanismes de participació ciutadana

Animar als terrassencs i terrassenques a incidir en la gestió pública a través dels mecanismes i canals de participació ciutadana. Aquest és l’objectiu de la nova campanya que ha posat en marxa l’Ajuntament per donar a conéixer els mecanismes amb els quals la ciutadania pot participar en la gestió de la ciutat, segons informa el Consistori. Amb l’eslògan ‘Tu també pots participar’, la campanya busca apropar aquests canals a la població per a que en facin ús. Per fer-ho, s’ha incorporat una nova secció a la seva web on, a través d’infogràfics s’explica de manera breu i concisa com funcionen aquests canals.

“No serveix de gaire dissenyar i reglamentar mecanismes participatius si després no es fan servir, i el primer pas és que tothom els conegui”, explica la regidora de Qualitat Democràtica, Montserrat Font. Amb millora de la comunicació d’aquests canals, s’espera aconseguir “una participació més inclusiva i accessible”. Aquesta nova secció per conéixer els mecanismes es pot consultar clicant en aquest enllaç.

Detalls i infogràfics per donar a conéixer els mecanismes de participació ciutadana

A més, informen que en el cas dels mecanismes més complexes s’han afegit pàgines complementàries oferint més detalls, “pensant en les persones que, després de conèixer el mecanisme, decideixin fer-lo servir i necessitin saber exactament com han de procedir”.

Les pàgines incorporen també enllaços a altres llocs d’interès, com ara la normativa que regula els diferents mecanismes, recursos i canals de participació ciutadana, a banda d’altres pàgines relacionades amb l’àmbit de la participació. També s’han creat pàgines dedicades al dret d’accés a la informació pública i al reglament de Participació Ciutadana.

Mecanismes de participació ciutadana que recull la campanya:

Els mecanismes recollits a la campanya són els següents:

  • Intervenció ciutadana al Ple Municipal
  • Proposta ciutadana al Ple Municipal
  • Consells municipals de participació
  • Procés participatiu
  • Audiència Pública
  • Consulta pública prèvia
  • Intervencions ciutadanes en les Comissions Municipals Informatives, d’estudi o de consulta
  • Consulta popular
  • Iniciativa ciutadana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa