MónTerrassa
Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls donen suport al poble d’Ucraïna
  • CA

Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls han volgut donar suport públicament a Ucraïna aquest dimarts al vespre. L’acte havia estat convocat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en una manifestació en defensa de la pau i en suport al pobre ucraïnès, condemnant l’atac militar de Rússia.

A Vacarisses, a més de la concentració ciutadana, l’Ajuntament ha volgut ampliar el seu suport amb una donació de 1.500 euros, a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, el qual ha sol·licitat col·laboració econòmica. Per la seva banda, des del Consistori s’intentarà contactar i oferir ajuda als llavors infants d’Ucraïna que, fa uns anys, estiuejaven a Vacarisses, gràcies a l’associació Solidaris amb els nens. A més, s’ha adherit, a la declaració conjunta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, que recull el convenciment que cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau. Per això, s’apel·la la comunitat internacional, en especial la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.

Concentració a Viladecavalls per Ucraïna | Aj. Viladecavalls

Per la seva banda, a Viladecavalls, prop d’un centenar de persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament en la manifestació en defensa de la pau i en suport al pobre ucraïnès, condemnant el seu atac militar.  A l’acte, l’alcaldessa va condemnar aquesta guerra i va fer lectura del manifest aprovat pel plenari el passat 24 de febrer. Al faristol, un gira-sol, com a símbol del país, representava l’esperit de lluita del poble ucraïnès.  Com a final de l’acte es va compartir un emotiu missatge de veu d’una nena de 14 anys ucraïnesa, Nàstia Tymoshenko del poble d’Ivànkiv que va estiuejar d’acollida amb una família a Viladecavalls 2 anys. 

Concentració a Matadepera per Ucraïna | Matadepera.cat

I a Matadepera, una vintena de persones s’han trobat davant de l’Ajuntament. A la concentració s’hi han adherit les formacions de Junts per Matadepera (on hi ha assistit Núria Garcia, Marcel·lí Bosch, Carme Querol i Xavi Mampel), Esquerra Republicana de Catalunya  (representat per Toni Morros) i Ciutadans, amb Alberto Sánchez al capdavant. CUP Matadepera s’hi ha abstingut perquè “no estem d’acord amb el manifest. No tenim cap simpatia especial per Putin, però no ens empassem que sigui un boig actuant sense motius. No a la guerra sí, però també No a les ànsies imperialistes i interessos econòmics”, han manifestat.

En el manifest que s’ha llegit s’ha declarat que “com a alcaldes i ciutadans de diferents pobles i ciutats, no entenem aquests atacs militars que només aporten danys civils a la població”. I és per això que “condemnem qualsevol tipus de conflicte, però sobretot aquell que ataca directament a persones indefenses, i que, a més, ho fa amb bombardejos indiscriminats. Per això exigim a la comunitat internacional i en especial a la Unió Europea que prenguin totes aquelles mesures que calguin per cessar la violència en el territori ucraïnès”. El manifest ha continuat apuntant que “apel·lem al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilaterlisme”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa