MónTerrassa
La Masia Freixa de Terrassa, a vista d’ocell

La Masia Freixa de Terrassa, una de les grans joies de la corona de la ciutat, a vista d’ocell. Unes imatges espectaculars. El vídeo l’ha penjat a Twitter Terrassa Turisme.

La Masia Freixa del Parc de Sant Jordi és un edifici únic, irrepetible. Meravella se’l miri quan se’l miri, a la primavera, a ‘l’hivern, a la tardor, a l’hivern. De dia, de nit, amb sol, amb pluja, amb boira, amb neu. Qualsevol fotografia que se’n faci quedarà bé. Les seves línies sinuoses dibuixen unes ombres fabuloses.

La Masia Freixa, una de les grans obres del modernisme català, a Terrassa

No és estrany creure que som davant d’una de les grans obres del modernisme català. La Masia Freixa pot competir amb bellesa amb obres de Gaudí i d’altres arquitectes de l’època de reconegut prestigi.

Un edifi que completa el que en poden denominar la trilogia d’or del patrimoni egarenc, amb la Seu d’Ègara -i les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria, on hi havia la catedral de tres naus- i el Vapor Aymerich, Amat i Jover, més conegut avui com a Museu Nacional de la Tècnica i de la Ciència (MNACTEC).

De fàbrica a residència familiar

El 1907 Josep Freixa i Argemí va convertir la fàbrica en residència familiar, i li va encarregar a Lluís Muncunill i Parellada el projecte de remodelació. Va concebre un edifici modernista d’inspiració gaudiniana amb una torre-mirador al cantó est, on el que més destaca son els perfils arrodonits i l’ús de l’arc parabòlic, les arts aplicades i el trencadís de vidre de la coberta. 

La Masia Freixa ofereix al visitant la possibilitat de comprendre el modernisme terrassenc tot descobrint-ne els orígens, l’evolució històrica, l’arquitectura i els usos i funcions que ha tingut al llarg del temps.

La podeu visitar cada dia, a les 12.00h, gratuïtament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa