MónTerrassa
Masclisme i paternalisme de Mossos i Policia de Terrassa en la vaga feminista
  • CA

Des del Comitè de la Vaga Feminista de Terrassa volem adreçar-nos al conjunt de la ciutadania per denunciar els greus fets ocorreguts durant el matí del dia de la vaga general feminista, el passat 8 de març, al tall de l’autopista C-58 i en el transcurs dels piquets informatius.

L’objectiu d’aquest 8 de març era aturar la vida en tota la seva extensió per tal de visibilitzar el paper de les dones en el dia a dia de la nostra societat i lluitar contra totes les manifestacions de les diferents violències que patim quotidianament fruit d’un sistema heteropatriarcal i capitalista depredador. Un sistema que ens té asfixiades mitjançant diferents engranatges de dominació i d’opressió, que afecten a tots els àmbits i espais de les nostres vides: tant en l’esfera pública com en la privada, tant per part del conjunt de la societat com per part de les institucions. També vam sortir al carrer per lluitar per la sostenibilitat de la vida i del planeta, defensant la dignitat de totes les persones i reivindicant aspectes més enllà dels que són habituals en dies de vagues generals masculinitzades.

Era el nostre dia i ens vam trobar amb entrebancs constants per part de l’operatiu dels mossos d’esquadra, que va esta format íntegrament per homes. A la repressió, el control i abusos de poder que habitualment exerceixen en el context d’altres jornades de lluita o vagues generals a les quals hem participat, se li van afegir les discriminacions sexistes, les provocacions, l’assetjament, les empentes, els cops, la intimidació i la infantilització a les quals vam estar sotmeses durant les accions de protesta del matí de la vaga feminista. Tot plegat, amb la complicitat de policia municipal de Terrassa, que va escollir mirar cap una altra banda davant d’uns fets tant lamentables.

Durant el tall de l’autopista C-58 es van viure moments d’alta tensió quan els agents van tractar d’intimidar i alliçonar les manifestants encarant-s’hi, tractant-les amb menyspreu, donant cops i, fins i tot, retenint una de les companyes per la força quan l’acció s’estava duent a terme de manera pacífica i sense cap problema amb les persones que esperaven tranquil·lament als seus vehicles que acabés el tall. També van provocar situacions de risc posant traves al desenvolupament habitual d’una acció d’aquestes característiques, empenyent a algunes manifestants en el moment en què es disposaven a tallar un dels sentits de la circulació.

L’actitud masclista i paternalista va continuar durant els piquets informatius del matí en els quals algunes de les companyes, que duien a terme l’acció simbòlica de penjar davantals als aparadors de multinacionals que tenen presència al centre de la ciutat, van ser assetjades i intimidades amb empentes i menyspreu.

Volem aprofitar també per denunciar i condemnar episodis similars viscuts per altres companyes feministes arreu del país i de l’estat i mostrar la nostra solidaritat amb totes les lluitadores represaliades. Considerem que en una jornada de lluita convocada de manera legal i legítima, l’autoritarisme i la repressió policial són intolerables en general. Però que en una mobilització popular de caràcter feminista es reprodueixin les actituds i els estereotips que precisament es denuncien, ho trobem repugnant i un clar exemple de la desconnexió de les institucions en matèria de gènere. Aquests comportaments són una bona mostra del patriarcat més retrògrad que volem desterrar per sempre de les nostres vides i de la nostra societat. Juntes som més fortes, cap agressió sense resposta!

Comitè Vaga Feminista Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa