MónTerrassa
Marxa reivindicativa per salvar Els Bellots del futur polígon industrial
  • CA

La plataforma Tu ets Entorns Terrassa convoca aquest proper 24 d’octubre una marxa-acció pels entorns dels Bellots, en el marc de la campanya #SalvemElsBellots, i que també s’emmarca també en la Plataforma SOS Vallès. La plataforma Tu ets Entorn Terrassa aplega 22 entitats i moviments socials i veïnals en la defensa del patrimoni natural de la ciutat, i la Plataforma SOS Vallès agrupa entitats i moviments ecologistes de les dues comarques, i ambdues plataformes volen protegir els valors naturals dels diferents espais a l’entorn de Terrassa i el Vallès Occidental, com els Bellots.

La sortida té per objectiu reivindicar que la ciutat necessita aturar el seu creixement urbanístic, així com donar a conèixer els valors ambientals i agrícoles de l’indret i recorrerà l’espai natural dels Bellots, que forma part d’un corredor biològic de vital importància entre la Serralada de Collserola i el parc natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac.

El punt de trobada serà al complex funerari a les 10h del matí i la sortida té una durada de 2 hores i mitja, amb un recorregut planer d’uns 5 km. Al punt de trobada s’hi pot arribar amb transport públic amb la línia 1 i H d’autobusos urbans, direcció Hospital i les línies d’autobusos interurbans C5, B8 i B9. Durant la marxa, diversos col·lectius explicaran el context actual i el projecte urbanístic del polígon industrial de Bellots II. Des del Grup d’Ornitologia del Centre Excursionista de Terrassa s’explicaran els valors ambientals d’aquest espai i la fauna que hi habita i forma part de l’ecosistema. L’Assemblea Ecologista de La Paparola, juntament amb l’ADENC, explicaran la pèrdua que pot suposar l’ocupació dels camps agrícoles de la zona en clau de Sobirania Alimentaria. I finalment, juntament amb una membre de l’Associació de Veïnes i Veïns d’Egara, s’explicarà l’estat del projecte urbanístic de construcció d’un polígon de logística en aquest espai i les implicacions en el model de ciutat que això pot tenir.

Finalment es farà una acció reivindicativa per visualitzar la reclamació #niunpammés, per reivindicar que la ciutat necessita aturar el seu creixement urbanístic. Per aquest motiu, es demana que les persones que assisteixin a la marxa duguin una peça de roba de color vermell, així com cartells i pancartes si algú ho considera. 

Les entitats i col·lectius de la Plataforma conviden a tothom qui vulgui a participar d’aquesta acció, recordant que els objectius d’aquest pla urbanístic només aprofundiran el context actual d’emergència climàtica, de pèrdua de la biodiversitat que està patint el país i empobriran més el teixit social i econòmic de la ciutat. Per tot plegat, consideren que és hora d’alçar la veu i treballar per tal que l’Ajuntament aposti per una transició eco-social a la ciutat, “que preservi els valors ecològics de l’entorn dels que encara disposem, els millori, i contribueixi a un funcionament social més harmònic amb els ecosistemes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa