MónTerrassa
En marxa la neteja de vegetació en voreres i escocells a 10 barris de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquesta setmana la segona fase de la campanya de neteja de la vegetació que hi ha als escocells de l’arbrat viari, a la via pública i als polígons industrials, que ha crescut de manera indiscriminada arran les abundants pluges de la primavera. Aquesta actuació contempla treballar ara als barris de Poble Nou-Zona Esportiva, Can Roca, Can Boada del Pi, Pla del Bon Aire, Torrent d’en Pere Parres, Ca n’Aurell, La Maurina, Roc Blanc, La Cogullada i Can Jofresa. Els treballs de desbrossament es fan de manera manual perquè l’actual normativa europea prohibeix eliminar-les amb un tractament químic.

El projecte, que s’executa en tres fases, es va iniciar el passat mes d’abril amb la neteja dels barris de Sant Pere Nord, Can Tusell, Sant Llorenç, Les Arenes, La Grípia i Can Montllor, Sant Pere, Antic Poble de Sant Pere, Centre, Can Palet, Ca n’Anglada, Cementiri Vell, Plaça Catalunya – Escola Industrial, Vallparadís, Egara i Sant Pere Nord. Les actuacions acabaran a finals de l’estiu, amb la conclusió de la tercera fase, que contempla netejar la vegetació als polígons industrials Nord, Can Petit, La Grípia, Est, Montserrat, Santa Eulàlia, Santa Margarida i Can Parellada, a més dels barris de Montserrat, de la Font de l’Espardenyera, Can Parellada, Les Fonts, Segle XX, Can Palet de Vista Alegre, Can Gonteres, Els Caus i Els Pinetons.

Les brigades se centren a eliminar les herbes adventícies perquè creixen de manera indiscriminada allà on troben una mica de terra, ja que són una espècie molt invasora i malmeten els paviments, ja que els aixequen i els fan menys transitables. Els treballs consisteixen a retallar les herbes, sense perjudicar el coll de l’arbre. No obstant això, l’extrema capacitat d’adaptació d’aquestes plantes fa que creixin amb molta rapidesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa