MónTerrassa
En marxa la neteja d’herbes als escocells d’arbres i voreres de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa aquesta setmana una nova campanya de neteja de les herbes adventícies, conegudes popularment com a “males herbes”, que creixen de manera indiscriminada allà on troben una mica de terra perquè són molt invasores. L’actual normativa europea prohibeix el tractament químic de les espècies vegetals urbanes per tal de millorar la salut de les persones, per la qual cosa el treball de desbrossament es fa manualment amb una desbrossadora. Això fa que sigui difícil mantenir les voreres lliures d’aquestes herbes, que creixen a qualsevol lloc ja sigui enmig de l’asfalt, al límit entre els habitatges i les voreres o als marges de les carreteres.

Abans que entrés en vigor la prohibició d’herbicides a les ciutats, a Terrassa es feia un tractament d’eliminació dos cops l’any. Ara, com que el treball és més intens, la campanya s’inicia a la primavera i conclou a finals d’estiu. Les brigades se centren a eliminar de la via pública, dels escocells dels arbres viaris i dels polígons industrials les herbes adventícies que perjudiquen els paviments i que, en alguns casos, els arriben a aixecar, fent-los menys transitables. Aquesta feina consisteix a retallar les herbes, sense malmetre el coll de l’arbre, motiu pel qual la percepció de netedat absoluta no hi és perquè, a més, l’extrema capacitat d’adaptació d’aquestes plantes fa que, en poc temps, siguin abundants arreu. Això fa que, si durant la campanya es detecta un creixement important en algunes zones, s’incrementi puntualment el personal destinat en aquesta tasca de neteja.

Zones d’actuació

Per tal d’abastar tota la ciutat, el municipi s’ha dividit en tres zones d’actuació que van de Nord a Sud. La primera és la formada pels barris de Sant Pere Nord, Can Tusell, Sant Llorenç, Les Arenes, La Grípia i Can Montllor, Sant Pere, Antic Poble de Sant Pere, Centre, Can Palet, Ca n’Anglada, Cementiri Vell, Plaça Catalunya-Escola Industrial, Vallparadís i Egara. La segona reuneix els barris de Poble Nou-Zona Esportiva, Can Roca, Can Boada del Pi, Pla del Bon Aire, Torrent de Pere Parres, Ca n’Aurell, La Maurina, Roc Blanc, La Cogullada i Can Jofresa. I la tercera comprèn els polígons industrials de la Font de l’Espardenyera, Nord, Can Petit, La Grípia, Est, Montserrat, Santa Eulàlia, Santa Margarida i Can Parellada, a més dels barris de Montserrat, Can Parellada, Les Fonts, Segle XX, Can Palet de Vista Alegre, Can Gonteres, Els Caus i Els Pinetons.

Nou comentari

Comparteix