MónTerrassa
En marxa més de 10.000 actuacions per renovar l’enllumenat públic a Terrassa
  • CA
Canvi de l'enllumenat públic al barri de Ca n'Aurell
Canvi de l’enllumenat públic al barri de Ca n’Aurell | Laia Yon Goin

!--akiadsense-->

El passat mes de març, va iniciar-se a el projecte Terrassa Energia Intel•ligent (TEI), una de les iniciatives d’Eficiència Energètica per a la ciutat dins de l’Estratègia Smart City, la qual contempla la renovació de tot l’enllumenat de Terrassa i la seva plataforma de gestió. L’enllumenat públic es renovarà a tota la ciutat en un any, i des del web municipal (http://www.terrassa.cat/tei) hi ha un visor on es pot veure quines són les properes actuacions, quins carrers tenen el nou enllumenat a punt, quins treballs estan previstos durant el mes següent i quins d’altres encara estan pendents. A dia d’avui, a la ciutat s’estan realitzant més de 10.000 actuacions de canvi d’enllumenat i n’hi ha en projecte 11.000 més.

Un cop finalitzat el projecte s’haurà substituït les llumeneres de l’enllumenat públic actual per llums LED de més qualitat lumínica, més intensitat, menor consum i millor sostenibilitat. En total, se substitueixen prop de 29.000 llumeneres. També s’haurà renovat el sistema d’Il·luminació Interior a 87 edificis públics i s’haurà avançat en la generació d’energia renovable i fotovoltaica per l’autoconsum a 15 edificis. El projecte també contempla la renovació de la flota municipal d’autobusos per reduir les emissions i millorar l’eficiència energètica.

Paral•lelament, s’aprofita per instal·lar 40 quadres de fibra òptica per estendre la xarxa informàtica municipal i millorar la gestió d’electricitat, facilitant el desenvolupament d’altres projectes smart city com l’Internet de les coses (IoT). També es disposarà d’un sistema d’informació energètic necessari i útil per ajustar la despesa al consum, mesurar estalvis generats i controlar anormalitats en la facturació.

La inversió inicial del projecte de 22 milions d’euros la realitza l’empresa adjudicatària del contracte IMESAPI. Aquesta empresa tindrà un any per desenvolupar el projecte a tota la ciutat. L’Ajuntament cada any, durant catorze anys, pagarà a aquesta empresa amb part dels estalvis generats en funció del compliment dels objectius i incloent el manteniment de la xarxa amb costos molt inferiors als actuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa