El cuiner Marc Ribas, de Joc de Cartes de TV3 ha donat els 5.000 euros del premi i el diploma que l’acredita com el millor restaurant amb història al Montserratí a Flor de Sal, d’Esparreguera. Ha estat un programa amb votacions molt baixes. Potser les més baixes de tota la història. I fins i tot, s’ha vist un 2. Tanmateix, la culpa de tot la té la propietària del Racó de Sant Esteve, la Nadia Mestres, quie ha suspès, globalment, a dos dels altres participants, i ha repartit 4 a tort i a dret. Al final, el vot del Marc Ribas ha fet justícia i ha permés que el guanyador hagi estat el millor segons les votacions de l’audiència i el paper de la resta de concursants, que han jugat força net i s’han respectat, reconeident els mèrits dels altres. Llevat de la Nàdia, amb un establiment que ja s’ha vist des del principi que no podia competir. Una Nàdia que ho trobava tot prou bo però que a l’hora de votar estava en un altre món.

Els pobles

La primera parada ha estat al poble de Collbató, el de les coves de Salnitre, on fa gairebé 20 anys que hi van obrir Can Llates. Núria Canals, sommelier i cap de sala, col·labora amb els seus pares per tirar endavant aquest negoci que ella considera casa seva. Més tard s’ha passat per Castellví de Rosanes per visitar el Mas Sunyol, una antiga casa pairal del segle XVI reconvertida en restaurant fa 30 anys per la família de l’actual cap de sala, Albert Almirall. El que també està a punt de fer 30 anys és el Racó de Sant Esteve. Però la propietària, la Nadia Mestres, transporta els clients de Sant Esteve Sesrovires encara més enrere en el temps, amb una decoració inspirada en el cinema dels 80. I s’ha acabt el tour a Esparreguera, on tres germans capitanegen un local amb més de tres dècades d’història, amb l’energia irrefrenable del Jose Miguel García al capdavant de la cuina.

Nou comentari