MónTerrassa
Marc Ribas supera amb èxit la prova del cim i tomba a Tossa de Mar
  • CA

El cuiner terrassenc Marc Ribas ha superat amb èxit la prova d’elaborar la versió perfecte d’un cim i tomba en directe sense cap ajuda. L’acte, organitzat per l’associació Cuina Tradicional Tossenca, es tractava d’una simulació on els cuiners de Tossa de Mar posaven a prova el terrassenc en elaborar la versió perfecta del plat tossenc. M’és d’un centenar de persones s’han reunit a la plaça d’Espanya del municipi de la Selva per veure com el presentador de Joc de Cartes i Cuines elaborava el plat en directe. 

L’objectiu d’aquest acte ha estat “salvaguardar el nostre patrimoni cultural i gastronòmic i fer-ne divulgació”, ha explicat president de l’associació, Carles Roca, a Món Terrassa. I fer-ho, a més, amb “algú amb tanta tirada mediàtica” és “una meravella”, ha afegit el president tot agraint a Ribas la seva ajuda per impulsar la cuina tossenca. A més, l’acte també ha servit per donar el tret de sortida al mes de la Cuina del Cim i Tomba. 

Marc Ribas supera amb èxit la prova del cim i tomba a Tossa de Mar | Mireia Comas

Més d’un centenar de persones observant en directe Marc Ribas

El terrassenc ha cuinat el plat sota la mirada del president de l’associació i sota la pressió de més d’un centenar de persones que s’aglutinaven per poder veure-hi des de primera fila. Fins i tot hi ha hagut algun crit puntual per demanar a les persones de davant que no tapessin els de darrera, i és que tan petits com grans no es volien perdre aquest esdeveniment sense precedents a la vila.

Marc Ribas supera amb èxit la prova del cim i tomba a Tossa de Mar | Mireia Comas

Amb humor, Ribas ha anat narrant cada pas de l’elaboració del cim i tomba -que compta com a ingredients bàsics bastina, patata i all-i-oli- i el públic anava seguint i observant les explicacions del cuiner amb atenció, des del principi al salar la bastina fins al final al tirar-hi l’all-i-oli per sobre i sacsejar-ho. 

El públic ha aprovat el cim i tomba del terrassenc

L’últim pas de tombar el plat ha acabat amb un gran aplaudiment de tots els assistents, que han aprovat amb nota l’egarenc mentre s’apropaven en massa per fer una foto a la presentació final del plat, així com per fer-se una foto amb el mateix Ribas. Finalment, l’acte ha acabat amb un tastet de diferents cim i tombes cuinats pels restauradors integrants a l’associació.

Marc Ribas supera amb èxit la prova del cim i tomba a Tossa de Mar | Mireia Comas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa