MónTerrassa
Marc Ribas posa un 4 a tots els ítems d’un restaurant de Joc de Cartes
  • CA

El cuiner Marc Ribas ha posat aquest dimecres unes puntuacions que segurament són les més baixes que han sortit del seu bolígrag des que es va posar en marxa Joc de Cartes, el programa estrella de TV3. La resta de competidors també van considerar que el nivell de Cal Màrius era ínfim. En poc polit, va excel·lir, i va suspendre amb una nota global de 4,1 punts. Potser resultava massa corrent i greixós en comparació amb les sofisticacions dels altres: els tres adversaris el van qualificar com a brut i un punt desastrós. I el terrassenc Marc Ribas en algun moment feia gestos de no saber-se’n avenir del que estava vivint en el restaurant. Acostumat a puntuar més alt que els concursants, que posés un 4 a tots els ítems puntuables demostra que realment el local era catastròfic. Tot i que el seu propietari en tot moment defensava el seu producte i es veia amb capacitat per guanyar.

Els quatre establiments barcelonins que competien per la victòria al programa de Marc Ribas van ser Cal Màrius 449 (Mallorca, 449), Narciso (Princesa, 9), Sants es crema (Comtes de Bell-lloc, 118) i La Menuda by Solà (Provença, 318). En realitat, l’habitual disputa a quatre del popular concurs televisiu de restaurants no va arribar a existir com a tal i tot va derivar ràpid en un duel reduït a dos contrincants: el Sants es crema versus La Menuda by Solà, els dos que van demostrar una cuina més acurada, a força distància dels altres dos aspirants. Tant sols una dècima de diferència va decantar el triomf a favor del bar de Sants, amb una puntuació de 7,4 punts.

La carta dels Sants es crema està farcida d’entrepans a la graella. De quedar-se’n amb un, el propietari i cuiner del local, Jordi Barnús, tria el de papada de porc. “Són l’hòstia”, va deixar anar, rotund, el Jordi, que va explicar que ha voltat pel món abans de tornar a Barcelona per posar-se al capdavant del negoci: ha treballat a Itàlia, a Indonèsia i, fins i tot, a la cort de la família reial jordana.

A La Menuda by Solà (7,3 punts al Joc de cartes) es defineixen de vermuteria gastronòmica i ofereixen entrepans gurmet. Les recomanacions de la casa? El de calamars, la Lonja, el de boquerons amb plancton i el de peuets, segons la seva copropietària, Pilar Rodríguez.

Abans de resoldre’s la pugna, però, van saltar espurnes entre el Jordi i la Pilar. Tots dos van jugar-se la victòria professant-se una indissimulada tírria mútua. “És el tipus de gent que detesto. L’hosteleria no va de gent així”, va etzibar el Jordi sobre la Pilar, a qui va descriure com “la típica clienta” que no li agrada en el seu bar. La Pilar tampoc no es va quedar curta catalogant el seu rival, a qui li va retreure que anés de “sobrat”. A més, va sotmetre el menjador del restaurant de Sants a una inspecció de neteja entre exhaustiva i grotesca, ficant la mà arreu per trobar un bri de pols i revisant els gots a contrallum.

“Mai tindria les copes així en el meu restaurant. I no només són les copes. Són els racons, les rajoles… És un negoci de cara a públic, ho has de mantenir, és higiene”, va exclamar. La Pilar va ser conseqüent després d’avisar que era obsessiva amb la neteja: va suspendre tots els adversaris en aquest capítol.

El quart competidor, el Narciso (6,1 punts), el duu la italiana Federica Griffoni i està especialitzat en embotits exportats del país transalpí. El local, petitíssim, semblava bufó, però li va anar en contra no disposar de cuina. A més, els rivals van sortir un pèl decepcionats, a l’esperar-ne una mica més.

La polèmica mai falta

L’últim capítol del programa Joc de Cartes no s’ha escapat d’altres polèmiques, com ve sent gairebé habitual en les darreres emissions del concurs. En aquesta ocasió, buscaven el millor bar d’entrepans de Barcelona i ha vist competir quatre establiments de la capital catalana: Cal Màrius 449 (Mallorca, 449), Narciso (Princesa, 9), Sants es crema (Comtes de Bell-lloc, 118) i La Menuda by Solà (Provença, 318).

Un dels moments en què la situació es va posar calenta, fou quan una de les concursants, Pilar Rodríguez, cap de sala del restaurant La Menuda by Solà, va començar a repassar la neteja de l’establiment competidor Sants es crema.

Se la veu durant uns segons passant el dit per sobre de diverses superfícies, criticant amb gestos que aquella no és la higiene recomanada per un establiment de restauració. Quan arriba davant les copes de vi, n’agafa un parell, les posa a contrallum per determinar-ne la neteja.

“Això no és humitat”, diu després de passar l’escàner per una de les cadires del local”, i continua: “Mai tindria al meu restaurant les copes així. Per molta brasa, el negoci de cara al públic s’ha de mantenir net. Vens a menjar i necessites higiene”, diu una astorada concursant.

En un nou escenari, en el Narciso de Federica Griffoni, la mateixa protagonista continua insistint amb la necessitat de neteja, i fins i tot, mentre repassa les copes de vi, se li escapa una de la mà i la trenca.

Ja a casa seva, el fet és que quan li toca servir als seus companys de joc al restaurant on fa de cap de sala, comenta amb seguretat: “Amb els entrepans, posem un vi blanc de la Terra Alta, amb criança, fet amb la varietat samsó“. La cambrera serveix el vi i tots se n’adonen que el vi no és blanc perquè el samsó és una varietat negra. “Goita, ens ha dit que ens posava un blanc i no és blanc”, etziba amb ironia el presentador del programa Marc Ribas.

“Estic perdonada, oi?! Pues hala“, diu Rodríguez just després de sortir a sala per demanar disculpes per l’error.

Podeu llegir la crònica més detallada del programa, en aquest enllaç.

Recordem que la cinquena temporada del concurs ‘Joc de Cartes’ ha incorporat per primer cop el vi català com a nova categoria a valorar i el seu tracte, servei i informació pot sumar (o restar) a la nota definitiva.

També us pot interessar:

El vi al joc de cartes, així no anem enlloc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa