MónTerrassa
Marc Ribas busca avui els millors esmorzars de forquilla
  • CA

El cuiner Marc Ribas buscxa avui el millor esmorzar de forquilla. Joc de Cartes ens porta avui molt a prop de casa, al Vallès Oriental, en el concurs de TV3 que fa un recorregut per la cuina catalana en forma de concurs. I ens descobreix avui un bell record, els esmorzars de forquilla i ganivet, un nom que la llegenda diu que va engendrar el gran Josep Pla. Acostumen a ser contundents i calòrics, i no hi falta el tradicional porronet de vi negre. Cuina de l’àvia, cuina tradicional, amb producte de quilòmetre zero.

Una mica és tornar als d’abans, als que feien els nostres pares i avis, més calmats, més complerts, diferents, asseguts a taula, i que permetien afrontar les jornades amb forces renovades. I és deixar enrere els cereals ensucrats i la torradeta amb melmelada light. Abans era un àpat consistent, però al llarg del segle XX va anar perdent passada amb els nous models i els canvis socials i culturals… i gastronòmics.

La furgoneta del “Joc de cartes” recorrerà el Vallès Oriental per trobar el millor esmorzar de forquilla de la zona. Començarà a Sant Feliu de Codines, on el xef Jordi Cunill ha decidit aposentar-se després de recórrer tot el món per crear el seu projecte personal, el Sis Quartos. Un local amb una protagonista clara: la brasa.

Després, anirà fins a Granollers i es farà parada a La Gran Olla, un restaurant adherit a un hotel on l’Annabel Lleonart, la propietària, vol homenatjar l’àpat preferit del seu pare amb uns esmorzars de forquilla de 10.

No sabem si aconseguirà una puntuació perfecta o si la superarà el cuiner Miquel Vila, que amb el Baena vol demostrar que, a Canovelles, es pot ocultar alta gastronomia darrere de la façana d’un bar de tota la vida.

Tot i que si parlem de tradició, hem de parlar de l’últim restaurant que es visitarà: El Nou Desmai, a Aiguafreda. Allà, l’Asun Boix i les seves filles posen sobre la taula la versió més autèntica de l’esmorzar de forquilla.

De tot plegat en podrem gaudir a partir de tres quarts d’onze de la nit a TV3.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa