MónTerrassa
Marc Ribas busca el millor restaurant amb història al Montserratí
  • CA

El cuiner Marc Ribas busca aquest dimecres el millor restaurant amb història al Montserratí. Joc de Cartes, el programa estrella de TV3, capitanejat pel xef de Terrassa, s’emetrà a partir les 10 i 11 minuts de la nit. Qui s’endurà el premi de 5.000 euros i el diploma. Els concursants puntuaran alt per ferr baixar la valoració global dels contrincants, descobrirem algun plat excepcional? L’encertaran els establiments amb els maridatges de vins? Com seran les cuines i la decoració? Hi haurà mala maror o tot seran flors i violes? Volaran ganivets? Ja falta poc per respondre les preguntes.

Recórrer el peu de Montserrat és un autèntic viatge per la història viva de Catalunya. Però menjar als restaurants que hi ha, també. Aquesta setmana, “Joc de cartes” fa una mirada al passat. Visitarà quatre locals emblemàtics del Montserratí, però només un es podrà alçar amb el títol del millor restaurant amb història de la comarca.
La primera parada serà a Collbató, on fa gairebé 20 anys que hi van obrir Can Llates. Núria Canals, sommelier i cap de sala, col·labora amb els seus pares per tirar endavant aquest negoci que ella considera casa seva. Després, es passarà per Castellví de Rosanes per visitar el Mas Sunyol, una antiga casa pairal del segle XVI reconvertida en restaurant fa 30 anys per la família de l’actual cap de sala, Albert Almirall. El que també està a punt de fer 30 anys és el Racó de Sant Esteve. Però la propietària, la Nadia Mestres, vol transportar els clients de Sant Esteve Sesrovires encara més enrere en el temps, amb una decoració inspirada en el cinema dels 80. I s’acabarà a Esparreguera, on tres germans capitanegen un local amb més de tres dècades d’història, amb l’energia irrefrenable del Jose Miguel García al capdavant de la cuina.

Millor restaurant de cuina tradicional catalana de Manresa i Igualada

En acanar, es repetirà el programa La furgoneta on Marc Ribas busca el millor restaurant de cuina tradicional catalana. Ho farà a dues capitals de comarca: a Manresa, capital del Bages, i a Igualada, capital de l’Anoia. El primer restaurantés l’emblemàtic Golden de Manresa, on el seu propietari, Rafa Carmona, mostrarà les arts culinàries d’un establiment de polígon. També es passarà per un altre restaurant de Manresa, El Cau de l’Ateneu, un local ituat en l’antic ateneu de la ciutat. Un restaurant tan espectacular com la seva cap de cuina, Xaro López. A Igualada coneixerem Anna Guarro i el seu restaurant, l’Escorxador, un projecte professional i de vida que comparteix amb la seva parella. I, per acabar, Carles Rodríguez, xef i propietari de l’Exquisit, es proposarà sorprendre els seus contrincants amb els seus plats de 100% cuina del xup-xup

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa