MónTerrassa
Una Marató de donació de sang a Terrassa, doblement solidària
  • CA

Terrassa viurà aquest dissabte una Marató de donacions de sang molt especial i doblement solidària. Aquest 19 de març, el Recinte Firal tindrà un espai habilitat perquè tots els terrassencs que ho desitgin s’acostin a col·laborar amb la campanya promoguda des dels Bombers de la Generalitat per omplir les reserves del Banc de Sang i Teixits de Terrassa i de Catalunya. I a més, aquells que ho desitgin també podran participar en l’acte organitzats per les entitats de cultura popular de la nostra ciutat a benefici de la ciutat de La Palma, afectada pel volcà.

Aquesta és la vuitena edició de la Marató i enguany, després de dos temporades en què les donacions han estat restringides per la pandèmia de la Covid, es podrà recuperar el to festiu i alegre que les solia acompanyar. “A Terrassa, és ja una tradició i una cita ineludible del nostre calendari. Les maratons de sang són jornades que donen vida i mobilitzen grans i petits i que representen el que és Terrassa: una ciutat solidària”, ha explicat la regidora de Salut, Mónica Polo.

Entrada gratuïta però prèvia reserva

Des de l’Associació Bombers amb Cor, entitat impulsora de la Marató en més de quaranta municipis del territori català, ha ressaltat l’alegria de poder tornar a celebrar actes oberts a la ciutadania. També han agraït les entitats que organitzen l’acte solidari de La Palma per “obrir-nos la porta i deixar-nos participar de la festa”, ha subratllat el caporal de Bombers Xavi Casas. Hi haurà activitats dins i fora del recinte, i es convidarà als terrassencs a participar en les dues iniciatives solidàries. Serà dissabte de 10 a 14h i de 16 a 20 hores.

Per la seva banda, l’hematòloga responsable del Banc de Sang i Teixits a Terrassa, Anny Jaramillo, ha recordat que aquesta Marató té com a objectiu “incentivar les donacions de sang i assegurar les reserves de cara a Setmana Santa, moment en què les donacions baixen prop d’un 25%”. Actualment es compta amb reserves per a 5-6 dies, quan l’òptim seria de 10 dies. Des del Banc de Sang afirmen que s’habilitarà una porta especial diferenciada per als donants, perquè puguin entrar al Recinte sense abonar l’entrada, i s’espera que hi passin al llarg del dia més d’un centenar de persones. Jaramillo ha ressaltat que Terrassa és la tercera ciutat amb nombre de donacions però que amb aquests tres mesos només en portem 2.000, “una xifra molt inferior de la que portàvem en la mateixa època l’any passat”, per això demana un esforç a la ciutadania i fer el gest solidari. Cal recordar que per participar en la donació de sang s’ha de fer reserva prèviament al web de Banc de Sang i Teixits (clicant aquí).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa