MónTerrassa
“Mar de Vino”, un celler submarí de vins naturals amb ADN terrassenc
  • CA

A les profunditats de la costa catalana existeix una bodega submarina nascuda a Terrassa que envelleix vi de producció natural: “Mar de Vino“. El projecte “Mar de Vino” és una bodega que guarda el vi al fons del mar, fundada pel terrassenc Rubén Rodríguez, i que neix d’un estil de vida mariner i la recerca dels millors vins naturals. Amb la bodega submarina situada a les costes de Tarragona, “Mar de Vino” no només és un projecte que simplement envelleix vi, sinó que vetlla per la recuperació del fons marí combinant la passió per l’aventura a l’oceà.

El projecte, que va néixer l’any 2019 a Terrassa, pretén contribuir al medi marí gràcies a la tècnica d’esculls artificials que alberguen flora, fauna, i diferents espècies marines. “Tot va començar per repoblar els fons marins. Vinc de família marinera, i no podia veure la deterioració del mar i no fer-hi res. Vaig començar a posar esculls artificials -una estructura d’un material biodegradable no contaminant- que fan repoblar zones completament desèrtiques, i va sortir bé, s’hi van començar a acoplar plantes, flores, i petits peixos”, explica Rodríguez a Món Terrassa. Però no va tenir suficient amb aquest experiment: “A casa meva sempre hem tingut molta cultura vinícola, i em vaig plantejar perquè no podia fusionar les dues coses”.

Bodega submarina “Mar de Vino” | Rubén Rodríguez

A partir d’aquí, el terrassenc va començar a posar ampolles de vi al fons del mar, provant mil i una històries: “Vam fer proves de 3, 6 i 9 mesos a profunditats de 15, 20 i 30 metres. El primer cop que les vam anar a recollir, moltes estaven trencades o els taps s’havien enfonsat cap endins”, explica. Quan va saber solucionar aquests problemes, va comprovar que “semblava que fes vinagre sota l’aigua”, i després de moltes més proves, va decidir fer un intent amb vins naturals, que sorprenentment, va sortir bé a la primera.

Va ser així com Rodríguez va descobrir que no tots els vins son aptes per criar-se al mar, “han de ser vins de gran qualitat enològica, ja que si el vi és inestable a terra, al mar és una ruina”, exposen a la seva pàgina web. Així doncs, el terrassenc es va decantar pels vins naturals “sense additius ni sulfats”, situats a uns 20 metres de profunditats durant 8 mesos, ja que és quan “el vi està al seu nivell més òptim”. Exposa que “la línia de vi és la mateixa, però sempre hi haurà alguna diferència en cada ampolla” ja que no pot controlar la vida marina, una cosa que “al vi comercial no es nota”.

Bodega submarina “Mar de Vino” | Rubén Rodríguez

Pel que fa les condicions del mar i les de terra, subratlla que “no és ni millor ni pitjor, es diferent”, però afirma que “a l’oceà hi ha la pressió i la corrent marina, a més de la falta de llum. Aquests factors fan que el vi tingui una altra textura, un sabor més rodó i melós, amb un nivell d’acidesa més baix, i fan que s’envelleixi més ràpid: tres mesos a terra és un mes a l’aigua”.

A més a més, amb el respecte al medi ambient com a bandera, el vi s’empaqueta artesanalment en caixes de fusta pintades a mà una a una. Afegeix que, cada ampolla conté traces o restes del fons marí al vidre, el que ho fa encara més interessant, i després pot servir com a decoració. El vi es pot comprar en línia a través d’aquesta pàgina web.

El terrassenc confirma que ha tingut molt bona resposta per part de tots els seus clients, i es mostra molt satisfet amb aquest projecte, motiu pel qual vol seguir molts més anys envellint vi al fons del mar. Conclou que “cada ampolla és única, plena de vida. És una obra d’art esculpida pel mar. És una aventura en un sola copa de vi”.

Bodega submarina “Mar de Vino” | Rubén Rodríguez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa