MónTerrassa
El mapa interactiu que recull tots els racons de Terrassa impregnats de memòria històrica
  • CA

L’Ajuntament ofereix un mapa interactiu de la Memòria Democràtica de Terrassa, que es pot veure clicant aquí. Es tracta d’un mòdul de l’e-map municipal, que se superposa als ja existents, i que mostra els espais de la ciutat vinculats a fets rellevants des de la Segona República fins a la Transició Democràtica, així com la localització de plaques commemoratives o la futura ubicació de les stolpersteine.

La informació s’organitza en capes independents

La informació s’organitza en capes independents (una per a cada període històric, una altra per a les plaques i una darrera per a les stolpersteine) que es poden activar o desactivar per separat per facilitar la visualització. El seu funcionament és molt intuïtiu, només cal clicar cada geolocalització i se’ns desplega una fitxa amb informació relacionada i fotografies.

Podem descobrir com la zona on es troba el Parc de Desinfecció va ser bombardejada per l’aviació italiana

D’aquesta manera, podem descobrir com la zona on es troba el Parc de Desinfecció va ser bombardejada per l’aviació italiana pocs dies abans de l’entrada de les tropes franquistes a Terrassa. O bé una fitxa on es destaca el Centre Social de Les Arenes, com a exemple dels centres socials als barris els quals van revitalitzar la vida social a la perifèria i van estendre la cultura de la protesta, la democràcia i l’autogestió, ja que va ser en aquest on la UGT de Catalunya hi va celebrar el 20 de juny de 1976 una assemblea amb més de 400 assistents per preparar el IV Congrés de la UGT a Catalunya, que havia de significar la represa de les activitats després d’anys de clandestinitat.

Totes aquestes anècdotes i fets històrics es poden trobar al nou mapa de la memòria històrica, clicant aquí.

Exemple d’una de les fitxes que es pot trobar en el nou mapa interactiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa