MónTerrassa
Indignació a Terrassa per la sentència de ‘La Manada’
  • CA

Els diferents col·lectius feministes, sindicats i feministes autònomes que van organitzar la #VagaFeminista a Terrassa han convocat aquest dijous a la tarda una concentració davant de l’Ajuntament en protesta per la sentència atorgada al grup conegut com La Manada. Desenes de persones han mostrat el seu rebuig a una condemna de 9 anys de presó per “abús sexual continuat” però no “per violació en grup”. Recordem que l’atac dels cinc homes acusats a una jove de 18 anys va tenir lloc durant la celebració dels Sanfermines de 2016.

Així mateix, en el ple municipal de Terrassa s’ha guardat un minut de silenci durant el qual diversos regidors han exigit cartells on es podia llegir: “No és abús, és violació”, i posteriorment, en el moment de la concentració s’han sumat a la concentració durant la lectura del manifest.

Des dels col·lectius han emès un comunicat en què denuncien que “un cop més, que la justícia és patriarcal i que actua com a braç executor legal de tot un sistema que ens vol oprimides. Un sistema que ens infantilitza, ens cosifica, ens precaritza i que promou una cultura que ens assassina a un ritme esfereïdor”. El manifest continua afirmant que “sortim al carrer per dir que no som víctimes. Volem que en els judicis per violència sexual, els jutjats siguin els agressors i no les agredides. Volem que es deixi de manipular i jugar amb el concepte de “relació sexual consentida”. No és no. Sense matisos i sense explicacions i justificacions posteriors. Insistim: no és no”.

!--akiadsense-->

“No acotarem el cap”

Els col·lectius feministes i sindicats exigeixen que “l’Estat garanteixi processos de reparació profunda i efectiva per a les supervivents de tot tipus de violència patriarcal i exigim als nostres companys, amics i veïns que si veritablement volen ser els nostres aliats, aïllin els agressors i trenquin tot tipus de relació laboral i personal amb ells. Exigim també a tota la societat que es posicioni en contra de qualsevol tipus de violència sexual i que faci valdre els seus drets per a exigir a qui ens governa que la llei i els recursos públics estiguin al servei de les supervivents”.

I adverteixen que “la Manada som nosaltres. El moviment feminista és actualment la força de canvi radical més poderosa que hi ha a l’estat espanyol i al nostre país i no restarem passives davant la vulneració dels nostres drets. No acotarem el cap ni ens agenollarem perquè si toquen a una ens toquen a totes. La Manada som nosaltres i traurem les urpes per defensar la sobirania sobre els nostres cossos, la nostra sexualitat, les nostres vides”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa