MónTerrassa
Infermeres reclamen personal per malalts de covid persistent, amb angoixa i depressió
  • CA

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) ha reclamat aquest dilluns més personal sanitari per atendre els pacients amb covid persistent que pateixen angoixa i depressió. La infermera i psicòloga, Gloria Rius, adverteix que “cal dimensionar el nombre de professionals experts en salut mental d’acord amb la població i les necessitats que presenta: calen més psiquiatres, psicòlegs i infermeres en salut mental a l’atenció primària”. Rius apunta que “els especialistes estan col·lapsats i això comporta que alguns pacients acabin optant per anar a l’atenció sanitària privada o altres acabin medicalitzats, quan potser no seria necessari si poguessin accedir a una teràpia”.Rius indica que a les consultes d’atenció primària s’estan trobant més patologia psicològica derivada o agreujada per la situació de pandèmia.

Pel que fa als casos de covid persistent, exposa que sovint desemboquen amb trastorns d’angoixa i depressió.

Els principals trastorns per aquest motiu en gent jove són angoixa, depressió, trastorns alimentaris i un increment dels brots psicòtics i conductes autolesives, mentre que entre la gent gran s’observen problemes de socialització, explica la infermera.

Rius també alerta de la cronificació d’alguns processos de dol per les restriccions per la pandèmia, el que “suposa malestar emocional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa