MónTerrassa
Malalties mentals i genètica, a debat a Terrassa
  • CA

Aquest dimecres, dia 12 de febrer, Espai de Paraula. Centre de Psicologia Clínica (c/ Sant Pere, 32-34), acollirà la conferència “En la comprensió de la causa de les malalties mentals, només hi val la genètica?”. Anirà a càrrec del metge i psicoanalista Oriol Martí. Entrada lliure, limitada a la capacitat de la sala.

Actualment vivim una època de pensament únic biologista on qualsevol causa ambiental o psíquica de les malalties mentals queda directament menystinguda, si no directament invalidada en nom de la genètica. De quina genètica parlem? Quines connexions té aquest punt de vista amb altres moments de la història de la psiquiatria? I en termes contemporanis: quines connexions té aquest biologisme amb el racisme, la misogínia, l’anti-igualitarisme social, etc., que són teoritzacions que ara tornen a posar-se de moda?

La conferència versarà sobre aquestes qüestions i establirà un paral·lelisme entre antigues teoritzacions que semblen passades de moda, però que sota formes noves segueixen operant en la consciència pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa