MónTerrassa
L’OFIPAME evita 2.344 talls de subministraments en llars de famílies vulnerables
  • CA

L’Oficina Municipal d’Atenció a la Pobresa Energètica i Promoció de l’Eficiència Energètica (OFIMAPE) de l’Ajuntament de Terrassa ha treballat des de la seva entrada en funcionament, el primer trimestre del 2016, un total de 6.573 expedients. Els casos atesos han comportat un total de 26.292 tràmits relacionats amb la millora del confort i l’eficiència energètica de les llars, així com de millora de les relacions contractuals amb les companyies energètiques, aconseguint acords amb les empreses de subministraments per a rebaixar el deute i/o tornar-lo de manera fraccionada i adaptada a les possibilitats econòmiques de cada cas, un dret que reconeix la llei 24/2015 en la relació contractual amb les empreses.

En aquest sentit, segon dades facilitades per l’Ajuntament de Terrassa, l’OFIMAPE ha evitat un total de 2.344 talls i/o baixes de subministraments en llars de famílies sense recursos, evitant així el 100% d’avisos de tall que han arribat a l’Oficina. Una altra línia d’actuació del servei és la d’assessorar les famílies quan es detecta que es pot modificar el contracte o tarifa que tenen per pagar menys.

La tinenta d’alcalde i regidora de Polítiques Socials d’Habitatge, Lluïsa Melgares, ha posat en valor la tasca realitzada per aquest servei municipal, sobretot, en aquest darrer any de pandèmia, en què “l’OFIMAPE, ha estat a l’alçada de la situació i ha permès ajudar i millorar la qualitat de vida de molts ciutadans i ciutadanes de Terrassa”. A més, ha destacat que “en aquests cinc anys s’ha treballat de forma exponencial per lluitar contra la pobresa energètica, així com per promoure programes d’estalvi i millora de l’eficiència”.

De fet, la promoció de l’estalvi i l’eficiència entre les famílies que es troben en situació de pobresa energètica, així com la intermediació de l’Oficina entre persones usuàries i comercialitzadores, ha servit per reduir la despesa dels Serveis Socials en concepte d’ajuts per fer front al pagament de rebuts. D’aquesta manera, s’ha passat de 280.000€ atorgats el 2016 a 39.267€ concedits l’any passat, xifres que representen un estalvi net del 86%, que serveix per fer front a altres ajuts. Per a Melgares, els últims anys “Terrassa ha estat capdavantera en polítiques públiques per la lluita contra la pobresa energètica i es continuarà treballant per mantenir el nivell i l’exigència que s’ha demostrat fins al moment”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa